foto

J. August Richards

  • nar. 28.8.1973 (44 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaime Augusto Richards III. se narodil 28. srpna 1973 ve Washingtonu D.C. a vyrůstal v Bladensburgu v Marylandu. Richardovi rodiče emigrovali do Spojených států z Panamy. Richard navštěvoval Visual a Performing Arts program na Suitland střední škole v Suitlandu a absolvoval ji v roce 1991. Poté nastoupil na University of Southern California na divadelní stipendium.

Richardova herecká kariéra začala když byl spatřen castingovým ředitelem. To mělo za následek, že dostal hostující roli v THE COSBY SHOW jako přítel Vanessy Roy v 5. sérii 5. episodě "Out of Brooklyn". Další hostující role přišly později v pořadech jako THE PRACTICE, CHICAGO HOPE, ANY DAY NOW a NASH BRIDGES. Za hru "Space" od Tiny Landau, kde hrál rapujícího poslíčka, který si myslí že je unesený mimozemšťan, dostal první uznání.

Richard se také objevil ve filmech WHY DO FOOLS FALL IN LOVE a GOOD BURGER, v televizních filmech CRITICAL ASSEMBLY a MUTINY a také jako zpěvák v NBS minisérii THE TEMPTATIONS. Richards také hostoval ve filmech THE WEST WING a THE 4400.

Poté dostal Richards jednu z hlavních rolí v seriálu ANGEL jako Charles Gunn, pouliční lovec upírů. Jeho postava se brzy stala jednou z nejpopulárnějších, když překonal své výhrady v bojování po boku upíra Angela, zlu, které nejvíce nenáviděl. Po čase se Gunn stal klíčovým hráčem v boji proti zlu.

Richards zatím vystupoval ve čtyřech sériích jako advokát. Richards se přidal k obsazení v LAW & ORDER a spin-off CONVICTION jako Billy Desmond, neporažený asistent okresního prokurátora. Také hrál v KRIMINÁLCE MIAMI jako floridský advokát Bob Villa a advokáta Marcuse McGrathea v RAISING THE BAR až do jeho zrušení. V paté sérii ANGELA, kde hrál Chrlese Gunna, se jeho postava také stala právníkem, který získal veškeré znalosti od firmy Wolfram & Hart mozkovou úpravou. Richards také ztvárnil postavu mladého Richarda Webbera v šesté sérii GREY'S ANATOMY v episodě "Time Warp", a také se ukázal v MENTALISTOVI. Richards též ztvárnil Damona v televizní sci-fi sérii SLIDERS ve čtvrté sérii v epizodě "Just Say Yes".

No - "Shley" one

Herecká filmografie

Filmy

2006 Paved with Good Intentions
2003 Critical Assembly (TV film)
2000 Milenky v akci (TV film)
1999 Vzpoura v Port Chicagu (TV film)
1998 Proč se blázni zamilují?
Temptations, The (TV film)
1997 Good Burger
1995 OP Center (TV film)

TV seriály

2017 Kevin (Probably) Saves the World (TV seriál)
"Sweet Little Lies" (E03)
Listen Up (E02)
Pilot (E01)
2016 Notorious (TV seriál)
Taken (E10)
Choice (E09)
The Burn Book (E08)
další epizody (10)
2015 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Dirty Half Dozen (S02E19)
Frenemy of My Enemy (S02E18)
Afterlife (S02E16)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Beginning of the End (S01E22)
Ragtag (S01E21)
Nothing Personal (S01E20)
další epizody (6)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Bridge (S01E10)
Pilot (S01E01)
Arrow (TV seriál)
Nezvaný host (S01E20)
2008 Raising the Bar (TV seriál)
2006 Usvědčeni (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Starzlova mutace (S03E09)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Pekelná noc (S03E06)
1999 Angel (TV seriál)
Undressed (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Bridge Over Troubled Watters (S04E21)
1997 Advokáti (TV seriál)
Hráči (TV seriál)
The Good News (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Moesha (TV seriál)
Praštěná holka (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)

Dokumentární

2005 'Angel': The Final Season
2004 Angel: Making of (TV film)
'Angel': Season 3 Overview
2003 'Angel': Season One
'Angel': Season 2 Overview

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Privacy Policy
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace