foto

Ryan Kwanten

  • nar. 28.11.1976 (40 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ryan Kwanten se narodil 28 listopadu 1976 v Sydney. Už v mládí dostal přezdívku ,,železný muž“, závodně se věnoval plavání, lyžování a tenisu. V roce 2006 se kvalifikoval na světové mistrovství v biatlonu ve Švédsku a v roce 2007 v Itálii poté, co před tím dva roky po sobě vyhrál mistrovství v biatlonu v LA. K jeho oblíbeným sportům později ještě přibily surfing, cyklistika, triatlon nebo kulečník. Zároveň je i kvalifikovaným cvičitelem jógy.

Herectvím si původně jen přivydělával na studia. Objevil se ve spoustě australských seriálů, z nichž nejvýznamnější pro něj byla soap opera Home and Away. Poté se stal doslova přes noc sex symbolem a dařilo se mu i na poli modelingu. Cestu do Ameriky mu otevřel až seriál KALIFORNSKÉ LÉTO, který byl ale po dvou sériích zrušen.

Ryan ovšem nezahálel a objevil se například v dramatu FLICKA, hororu ZLOVĚSTNÉ TICHO a hostoval v seriálech TRU CALLING nebo LAW & ORDER. Za roli ve snímku AMERICAN BROWN získal na Filmovém festivalu Montreal Cenu diváků. Doposud největší příležitost mu ale poskytl Alan Ball, tvůrce oceňovaného seriálu ODPOČÍVEJ V POKOJI, když mu nabídl roli v jeho hororově laděném seriálu PRAVÁ KREV. Kwanten zde ztvárňuje Jasona Stackhouse, věčně nadrženého bratra hlavní hrdinky.

Ryan Kwanten je také vydávaným autorem a v současné době pracuje na nové knize. Žije střídavě mezi Sydney a Los Angeles. Má dva mladší bratry, oba jsou umělci. Jeden účinkuje v kapele a ten druhý je na hudební konzervatoři. Doma má pudla jménem PK a kočku jménem Sweeny Todd. V současné době bývá označován jako jeden z nejnadějnějších hollywoodských talentů.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2016 Who Gets the Dog?
2015 Edge (TV film)
Effects of Blunt Force Trauma, The
Mrkáček Bill
Únos Freddy Heinekena
2014 Bojovníci severu: Sága Vikingů
Na dosah
Rio, Eu Te Amo
7500
2013 Knights of Badassdom
Mystery Road
Right Kind of Wrong, The
Venom: Truth in Journalism
2012 Not Suitable for Children
2010 Don't Fade Away
Griff the Invisible
Legenda o sovích strážcích
Red Hill: Krvavý zapadákov
2007 Zlověstné ticho
2006 Flicka
2005 Home and Away: Weddings
2004 America Brown
2003 Liquid Bridge
2002 Junction Boys, The (TV film)
1994 Signal One

TV seriály

2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
O krok blíž (S07E08)
další epizody (10)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (12)
2011 Nová holka (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (12)
2010 A Drop of True Blood (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Čerstvá krev (S03E11)
Krysa v dohledu (S03E10)
další epizody (12)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
Přede mnou nový svět (S02E10)
další epizody (12)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Milovat znamená pohřbít (S01E11)
Nechci to slyšet (S01E10)
další epizody (12)
2004 Kalifornské léto (TV seriál)
2003 Manipulátor (TV seriál)
Volání mrtvých (TV seriál)
1997 Vládci kouzel 2: Země dračího pána (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1995 Echo Point (TV seriál)
1994 A Country Practice (TV seriál)

Dokumentární

2009 VH1 Divas Live 2009 (TV film)
1999 Inside Film Awards (TV seriál)

TV pořady

2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace