foto

Majandra Delfino

  • nar. 20.2.1981 (37 let)
    Caracas, Venezuela
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Maria Alejandra Delfino se narodila 20. února 1981 v hlavním městě Venezuely, Karakasu. Když jí byly tři roky, emigrovali s rodinou do Spojených států. Přezdívka Majandra vznikla díky její starší sestře Marieh, která měla problém s vyslovováním Maria Alejandra. Majandra chodila na školy Ransom Everglades a na New School of the Arts v Miami, na Floridě. V roce 2007 si vzala herce Devona Gummersalla, s nímž se ale následující rok rozvedla.

Poprvé se na televizních obrazovkách objevila v roce 1997 v seriálu THE TONY DANZA SHOW. Slávu a úspěch jí ale přinesla až sarkastická Maria DeLuca, postava, kterou Majandra ztvárnila v americkém sci-fi seriálu ROSWELL. V seriálu také dala vědět o svém pěveckém talentu, zazpívala si v několika epizodách. V roce 1999 přišla o roli Angely Hayes ve filmu Americká krása, která nakonec připadla herečce Mena Suvari. Na velké plátno se dostala v následujícím roce v oscarovém filmu TRAFFIC - NADVLÁDA GANGŮ.

V roce 1999 vydala své debutové album "The Sicks", které bylo bouřlivě přijato jejími fanoušky a vydala se na turné. Zahrála si v New Yorku, Philadelphii a Los Angeles. Měla několik vyprodaných koncertů v Paříži, kde měla obzvláště velkou základnu fanoušků, a když nahrála duet s francouzským popovým zpěvákem RoBERTem, fanoušků jí jen přibývalo. Její hudba je přirovnávána k Bjork, Portishead a k Fioně Apple.

V následujících letech se objevila například v seriálu BOSTONSKÁ STŘEDNÍ a ve filmu NECHOĎ KLEPAT NA DVEŘE. Její prozatím poslední rolí byla Jenna ve filmu POD JEDNOU STŘECHOU, kde se opět po letech potkala se svojí seriálovou kolegyní z Roswellu, Katherine Heigl.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2017 Band Aid
2015 Nerd Herd (TV film)
2014 Brooklyn Decker Threesome
2013 The Farm (TV film)
2012 Family Trap (TV film)
2010 Pod jednou střechou
2009 Bent
Pulling (TV film)
V síti lží (TV film)
2008 Heidi 4 Paws
2006 State's Evidence
Ultra (TV film)
2005 Nechoď klepat na dveře
2004 Celesta ve městě (TV film)
2003 Reeseville
2002 R.S.V.P.
2001 Learning Curve, The
2000 Traffic - Nadvláda gangů
Vím, co jsi dělal minulý pátek 13.
1999 The Secret Life of Girls
1997 Opravdoví kamarádi

TV seriály

2017 Rodinka na kousky (TV seriál)
Ear Scorn Registry Manuscript (S02E20)
BoJack Horseman (TV seriál)
Time's Arrow (S04E11)
2014 Friends with Better Lives (TV seriál)
Surprises (E13)
The Imposter (E12)
The Lost and Hound (E11)
další epizody (13)
2013 Kancl (TV seriál)
The Farm (S09E17)
2011 State of Georgia (TV seriál)
2009 Men of a Certain Age (TV seriál)
2007 Quarterlife (TV seriál)
2006 Help Me Help You (TV seriál)
2005 Three Moons Over Milford (TV seriál)
2002 Roswell (TV seriál)
Graduation (S03E18)
Four Aliens and a Baby (S03E17)
Crash (S03E16)
další epizody (9)
2001 Roswell (TV seriál)
Samuel Rising (S03E09)
Behind the Music (S03E08)
Interruptus (S03E07)
další epizody (20)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
A Roswell Christmas Carol (S02E10)
Max in the City (S02E09)
Meet the Dupes (S02E08)
další epizody (22)
1999 Katie Joplin (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
The Balance (S01E10)
Heat Wave (S01E09)
Blood Brother (S01E08)
další epizody (10)
1997 The Tony Danza Show (TV seriál)

Dokumentární

2000 2000 ALMA Awards

TV pořady

2000 The Teen Choice Awards 2000 (TV pořad)
1994 Politically Incorrect (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace