foto

Anamaria Marinca

  • nar. 1.4.1978 (40 let)
    Iași, Rumunsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anamaria Marinca se narodila 1.4. 1978 v rumunském městě Iasi do umělecké rodiny. Její matka byla houslistka a otec působí jako profesor na divadelní škole. Čtyři roky studovala Anamaria herectví na univerzitě v Iasi.

Do podvědomí diváků se dostává rolí Eleny Visinescu v televizním filmu Davida Yatese SEX TRAFFIC, popisujícího obchodování s mladými dívkami z východní bloku po pádu komunismu, které nejčastěji končily jako sexuální otrokyně po barech celé Evropy. Za tuto roli získala Zlatou Nymfu na festivalu v Monte Carlu a RTS Television Award. V roce 2007 ztvárňuje hlavní roli ve filmu režiséra Christiana Mungia 4 MĚSÍCE, 3 TÝDNY A 2 DNY. Tento neobyčejný snímek, oceněný Zlatou Palmou v Cannes 2007, zachycuje jeden den dvou vysokoškolaček těsně před pádem železné opony, z nichž jedna musí podstoupit tehdy zakázaný potrat. Za roli Otilie je Anamaria oceněna na filmových festivalech v Palm Springs a Stockholmu. Ve filmu F. F. Coppoly YOUTH WITHOUT YOUTH se v objevila v roli hotelové recepční.

V roce 2008 můžeme tuto charismatickou herečku žijící momentálně v Londýně vidět ve filmu BOOGIE rumunského režiséra Radu Munteana.

mlhomír "PaulAvery" mlžný

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ulysses: A Dark Odyssey
2017 Ghost in the Shell
Nico, 1988
2016 Maigret a případ mrtvého muže (TV film)
Nejnadanější dívka
2015 Florida
Temný Wales: Smrt v horách (TV film)
Temný Wales: V tichu noci (TV film)
2014 Železná srdce
2013 Keeping Up with the Joneses
Zpráva o Europě
2012 Un Nuage dans un verre d'eau
2011 Perfect Sense
2010 De vliegenierster van Kazbek
Look, Stranger
2009 Bouře
Pět minut v nebi
Sleep with Me (TV film)
Čachtická paní
2008 Boogie
2007 4 měsíce, 3 týdny a 2 dny
Youth Without Youth
2004 Sex Traffic (TV film)

TV seriály

2018 Mars (TV seriál)
Probuzení (S02E06)
Přesilovka (S02E05)
Nákaza (S02E04)
další epizody (6)
2016 Mars (TV seriál)
Křižovatky (S01E06)
Temné dny (S01E05)
Energie (S01E04)
další epizody (6)
2015 River (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
2014 The Missing (TV seriál)
Till Death (S01E08)
Molly (S01E05)
Gone Fishing (S01E04)
2012 Pán času (TV seriál)
Azyl Daleků (S07E01)
2008 Poslední nepřítel (TV seriál)
2006 Hotel Babylon (TV seriál)

TV pořady

2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace