foto

Timothy Van Patten

  • nar. 10.6.1959 (58 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tim Van Patten je americký seriálový režisér, herec, scénárista a producent, který má na kontě slavné kousky, jakými jsou THE SOPRANOS, DEADWOOD, ROME, THE PACIFIC a BOARDWALK EMPIRE.

V roce 1982 si zahrál brutálního studenta Petera Stegmana ve snímku CLASS OF 1984 režiséra Marka Lestera, který proslul především snímkem COMMANDO.

Narodil se v Brooklynu, ale vyrostl v části Massapequa, kde navštěvoval stejnou střední školu jako bavič Jerry Seinfeld. Epizoda ze seriálu THE SOPRANOS, kterou režíroval, vyhrála Emmy. Je držitelem i dalších ocenění.

V současnosti je jedním z nejžádanějších seriálových režisérů.

Herecká filmografie

Filmy

1989 True Blue (TV film)
1988 Catacombs
Wrong Guys, The
1986 Vražda v uniformě (TV film)
Zone Troopers
1983 Escape from El Diablo
1982 High Powder (TV film)
Silence, The
Třída roku 1984

TV seriály

1989 Správná modrá (TV seriál)
1985 Prokletá noc (TV seriál)
1984 The Master (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)
1978 The White Shadow (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Černé zrcadlo (TV seriál)
Hang the DJ (S04E04)
2014 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Eldorádo (S05E08)
Zlaté dny pro chlapce a děvčata (S05E01)
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Blues na rozloučenou (S04E12)
Stará loď ze Sionu (S04E08)
Král duchů (S04E05)
další epizody (4)
2012 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Písky v Margate (S03E12)
Poník (S03E08)
Čeká tě překvapení (S03E05)
další epizody (4)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Lord Sníh (S01E03)
Královská cesta (S01E02)
Zima se blíží (S01E01)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Na ztracené (S02E12)
Dvě lodě a záchranný člun (S02E08)
Třesky plesky (S02E05)
další epizody (4)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Návrat k normálu (S01E12)
Omezení rodiny (S01E06)
Odjezd (S01E03)
další epizody (4)
The Pacific (TV seriál)
Okinawa (E09)
Peleliu Hills (E07)
Guadalcanal/Leckie (E01)
2007 Řím (TV seriál)
Předání moci (S02E01)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Nový příchod (S06E19)
Nepokoušej štěstí (S06E16)
Domácí kino Sopranů (S06E13)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Studené kameny (S06E11)
Kukuřičné placky (S06E08)
Žij svobodně nebo zemři (S06E06)
další epizody (4)
2005 Na Západ (TV seriál)
Řím (TV seriál)
Bitva u Farsala (S01E07)
Deadwood (TV seriál)
Pošetilost (S02E08)
2004 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
U ledu (S03E07)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Dlouhodobé parkování (S05E12)
Neznámí muži tmavé pleti (S05E09)
Dvě tváře Tonyho (S05E01)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Zbloudilé kulky (S02E09)
2002 American Embassy, The (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Rozsudek (S01E13)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Volání o pomoc (S04E11)
Někdo to musel udělat (S04E09)
Kryštof Kolumbus (S04E03)
2001 Pasadena (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Šílená láska (S03E12)
Odborný názor (S03E07)
Praščaj Livuška (S03E02)
2000 Ed (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Domácí vězení (S02E11)
Velké holky nebrečí (S02E05)
Commendatori (S02E04)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Legenda o Tennessee Moltisantim (S01E08)
Znovu na světě (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Návštěvník (TV seriál)
1996 Ochránce (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
1995 Central Park West (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
New York Undercover (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace