foto

Attila Mokos

  • nar. 13.12.1964 (55 let)
    Želiezovce, Slovensko, Československo

Biografie

Na VŠMU v Bratislave úspešne absolvoval odbor herectvo v roku 1993. No už v roku 1984 nastúpil ako herec elév do profesionálneho Divadla Thália v Košiciach. Bezprostredne po skončení vysokej školy nastúpil do Jókaiho divadla v Komárne, kde ako člen umeleckého súboru pôsobí nepretržite doteraz. Dostáva tu množstvo dobrých a náročných hereckých príležitostí. Za úspešné stvárnenie niektorých svojich postáv získal cenu Ferenczy Anna. Od roku 1994 pôsobil šesť divadelných sezón ako umelecký vedúci súboru.

Nie je mu neznámy ani film. Účinkoval v napríklad v Prípade na vidieku Stanislava Párnického, v Krajinke Martina Šulíka, v Krutých radostiach Juraja Nvotu, v Démonoch Roberta Švedu. Hlavnú postavu stvárnil aj v slovensko-maďarskej snímke Marhuľový ostrov, ktorý sa má dostať do našich kín ešte tento rok. Hrá aj vo filme Nedodržaný sľub, ktorý má mať premiéru na jar tohto roka. Za hlavnú úlohu v študentskom filme Ďalšie dejstvo získal prémiu literárneho fondu IGRIC za herecký výkon.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2020 Fašiangy
2019 Guerilla
2018 Odmena (studentský film)
Tlumočník
2017 Zahradnictví: Dezertér
2016 Agáva
Rudý kapitán
Tenkrát v ráji
Učitelka
2014 Bílý Bůh
Krok do tmy
Láska na vlásku
Přelud
Slovensko 2.0
Zapomeňte na Macbetha (studentský film)
2013 Dobrý človek (studentský film)
Ďakujem, dobře
2012 7 dní hříchů
Momo (studentský film)
2011 Cigán
Dům
Meruňkový ostrov
Tele-vision
Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Děkuji, dobře (studentský film)
Nedodržený slib
Pokoj v duši
2007 Démoni
2002 Kruté radosti
2000 Krajinka
1996 Szigetvári vértanúk (TV film)
1993 Prípad na vidieku

TV seriály

2019 Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Hrobári (TV seriál)
Veľká noc (E08)
Jánošík (E07)
Bratia (E06)
další epizody (7)
2017 1890 (TV seriál)
Víno a voda (E03)
Krev a mléko (E02)
Rex (TV seriál)
Diagnóza vražda (E04)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Případ zamčeného kostela (S01E07)
Nesmrtelní (TV seriál)
Ďábel (E05)

Dokumentární

2012 Film o filmu: 7 dní hříchů (TV film)
2009 Čas grimás