foto

Dev Patel

  • nar. 23.4.1990 (27 let)
    Harrow, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Talentovaný herec byť zatím jedné velké filmové (MILIONÁŘ Z CHATRČE) a jedné velké televizní role (SKINS) se narodil 23. dubna 1990 v Londýně. Že jeho rodiče pocházejí z Indie je nabíledni, přesto se ale oba narodili úplně jinde - v Nairobi v Keni. S rodiči - matka je pečovatelka a otec IT konzultant – bydlel v londýnské čtvrti Harrow, kde chodil na základní školu (Longfield Primary School). Posléze studoval Whitmore High School a na GCSE absolvoval obor drama. Jeho učitelé nejen slovně oceňovali jeho nebývalý talent, ale bývali dojati až k slzám každou jeho dramatickou rolí při mnoha školních představeních. Školu ukončil v r. 2007, tedy v době kdy na televizních obrazovkách sklízel úspěch jako britský muslimský teenager Anwar Kharral, v kultovním seriálu SKINS. Na tuto roli byl vybrán ze stovek účastníků konkursu a trpělivost při hledání se bohatě vyplatila.

Když se na něj podíváte, vidíte spíš sotva odrostlého teenagera než držitele černého pásku v taekwoondu a rovněž držitele bronzové medaile z MS 2004 v Dublinu. S taekwoon-do začal v 10 letech v Rayners Lane Academy.

Jeho další rolí bude Zuko ve fantasy snímku THE LAST AIRBENDER (2010), pod nímž je podepsán kultovní režisér M. Night Shyamalan.

Alexandra "alpeew" Pečená-Havlíček

Herecká filmografie

Filmy

2016 Lion
2015 Druhý báječný hotel Marigold
Chappie
Muž, který poznal nekonečno
2014 OUTsideři
2012 Cherry
2011 Báječný hotel Marigold
2010 Commuter, The
Poslední vládce větru
2008 Milionář z chatrče

TV seriály

2014 Newsroom (TV seriál)
To byl tedy den (S03E06)
Oh Shenandoah (S03E05)
Pohrdání soudem (S03E04)
další epizody (6)
2013 Newsroom (TV seriál)
Volby 2 (S02E09)
Volby 1 (S02E08)
Třetí opoziční tým (S02E07)
další epizody (9)
2012 Newsroom (TV seriál)
Větší hlupák (S01E10)
Výpadek proudu, část druhá: Zkušební debata (S01E09)
Výpadek proudu, část první: Tragické porno (S01E08)
další epizody (10)
2007 Skins (TV seriál)

Dokumentární

2010 Discovering 'The Last Airbender'
2009 Slumdog Dreams: Danny Boyle and the Making of 'Slumdog Millionaire' (TV film)

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace