foto

John Terry

  • nar. 25.1.1950 (68 let)
    Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec John Terry sice začínal v menších divadlech, ale poté co se přestěhoval na Aljašku a založil společnost zabývající se voroplavbou, o něm nebylo do jeho třiceti let slyšet. Zhruba v té době se přestěhoval do New Yorku a začal se herectví věnovat na plný úvazek.

Jeho filmovým debutem se stala fantasy HAWK MSTITEL, kde ztvárnil titulní roli Hawka. Pak Terryho kariéra nabrala výrazný směr vzhůru a to když si ho do role poručíka Lockharta vyhlídl Stanley Kubrick. OLOVĚNÁ VESTA patří dodnes k nejzásadnějším snímků zabývající se tématem vietnamské války. V Bondovce DECH ŽIVOTA si zahrál Felixe Leitera, americkou spojku agenta 007. Po boku Bruce Willise se objevil v dramatu V NEPŘÁTELSKÉM POLI a roli Slima ztvárnil v adaptaci Steinbekova románu O MYŠÍCH A LIDECH.

Většího úspěchu dosáhl John Terry na televizních obrazovkách. Objevil se v POHOTOVOSTI, v druhé sezóně hitu 24 HODIN a v seriálu LAS VEGAS. Nesmrtelnost mu však nejspíš zajistí zatím jeho poslední role, a to v populárním seriálu ZTRACENI, kde hraje Dr. Christiana Shepharda, otce jedné z hlavních postav. Po třetí řadě seriálu se zdálo, že se Terry v seriálu přestane objevovat, ale jeho obsazení do čtvrté sezóny naznačuje, že tvůrci mají jiné plány.

V kinech jsme Johna Terryho mohli naposled vidět v krimi-thrilleru Davida Finchera ZODIAC.

Martin "3DD!3" Tegel

Herecká filmografie

Filmy

2013 The Fortune Theory
2010 Nine Dead
2009 Armáda jednoho
2007 Zodiac
2005 Dynastie: Rub a líc (TV film)
Steal Me
Šílená láska
2001 Soudce (TV film)
1999 Blue Valley Songbird (TV film)
1998 Příběh Dennise Rodmana (TV film)
Ve stínu sekvojí
Zlomené srdce (TV film)
1996 Mother's Instinct, A (TV film)
1995 Betrayed: A Story of Three Women (TV film)
Smrt na Sunset Highway (TV film)
Zelenáči
1994 Hodiny před smrtí
Velký závod
1993 Miracle Child (TV film)
Nebezpečná žena
1992 O myších a lidech
Seduction: Three Tales from the 'Inner Sanctum' (TV film)
1991 Zmrtvýchvstalý
1990 Silueta smrti (TV film)
Vražda na malém městě (TV film)
1989 V nepřátelském poli
1988 Looner, The (TV film)
1987 Dech života
Olověná vesta
1985 Divoké husy 2
1983 Šarlatový a černý (TV film)
1982 Tuxedo Warrior
Wilhelm Cuceritorul
1980 Hawk mstitel
Hotwire
There Goes the Bride

TV seriály

2011 Bratři a sestry (TV seriál)
Skandál (S05E11)
2010 Bratři a sestry (TV seriál)
Studená krůta (S05E10)
Romantická noc (S05E09)
Rapsodie smyslů (S05E08)
další epizody (4)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
2009 Kriminálka New York (TV seriál)
Černá listina (S06E02)
Ztraceni (TV seriál) - herec, a.z.
Incident - část 2 (S05E17)
Namaste (S05E09)
Život a smrt Jeremy Benthama (S05E07) - a.z.
další epizody (4)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Blesk z čistého nebe (S08E03)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Chata uprostřed džungle (S04E11)
Něco hezkého tam doma (S04E10)
další epizody (4)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Par Avion (S03E12)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Příběh dvou měst (S03E01)
Dva na cestě (S02E20)
Lovecká výprava (S02E11)
2005 Na Západ (TV seriál)
Wildfire (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Muž vědy, muž víry (S02E01)
Neublížím (S01E20)
Psanci (S01E16)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Každý správný kovboj má problémy s tátou (S01E11)
Bílý králík (S01E05)
Výprava (S01E04)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Vždy věrný (S01E23)
Krev a písek (S01E11)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Co se ve Vegas uvaří... (S01E02)
Obyčejný den v Las Vegas (S01E01)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S02E14)
Day 2: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S02E12)
další epizody (5)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S02E08)
Day 2: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S02E07)
Day 2: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S02E06)
další epizody (7)
1996 Promised Land (TV seriál)
Second Noah (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Přísně tajné (S01E09)
9 1/2 hodiny (S01E08)
Další skvělý den (S01E07)
další epizody (8)
1993 Against the Grain (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1985 Dempsey a Makepeaceová (TV seriál)
1983 Detektiv Marlowe (TV seriál)
1977 Soap (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace