foto

AnnaLynne McCord

  • nar. 16.7.1987 (30 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

AnnaLynne McCord se narodila 21. července 1987 v Atlantě. Vyrůstala po boku svých třech sester, které jí stejně jako rodiče odmala podporovali v dráze modelky a herečky. Od deseti let hrála v městském divadle. V patnácti zdárně dokončila školu a absolvovala několik kurzů herectví a modelingu v Miami. Na začátku své kariéry ale nejdříve prorazila jako úspěšná modelka a objevila se i v několika hudebních klipech, reklamách a spolupracovala i s firmou Estee Lauder.

Úspěšnou kariéru modelky ukončila u prestižní firmy Wilhelmina Modeling Agency a naplno se začala věnovat herectví. Poprvé se mihla coby ,,Car Jacking Girl“ v úvodní scéně KURÝRA 2, kde šla po krku Jasonu Stathamovi. V roce 2006 se stěhuje do New Yorku, kde si dokončuje studium herectví na William Esper Studio. Menší štěky dostala v seriálech O.C., CSI: MIAMI nebo v ODLOŽENÝCH PŘÍPADECH. O něco větší roli dostala v komediálním seriálu UGLY BETTY, kde ztvárnila dávnou lásku Erica Mabiuse, Petru.

Regulérně hlavní postavou se ale stala až v seriálu AMERICAN HEIRESS, který nebyl ovšem moc dobře přijat a po první sezóně byl zrušen. Velký zlom v kariéře AnnaLynne nastal díky seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O. (NIP/TUCK), kde ztvárnila nevlastní dceru Joely Richardson. Její postava Eden Lord vstupuje do seriálu s velmi neobvyklým přáním- obnovením panenské blány. V seriálu na ni však čekali i odvážné erotické scény, například s Dylanem Walshem nebo lesbická s Kelly Carlson. Eden se objevila celkem v deseti dílech páté řady.

Seriál ji zviditelnil, a tak se objevila například v hororu DAY OF DEATH, kde si zahrála po boku Vinga Rhamese a Meny Suvari. AnnaLynne McCord je momentálně jednou z hvězd znovuvzkříšeného seriálu Beverly Hills, 90210. Ztvárňuje zde vyzývavou a cílevědomou Naomi Clark, se kterou má poslední vlastnost určitě společnou.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 68 Kill
2016 Trash Fire
2015 Killer Photo (TV film)
Santův malý pomocník
2014 Gutshot Straight
The Christmas Parade (TV film)
2013 Opovržená žena
Policajt na odpis
2012 Amputace
2011 Krvavá odplata
Night Tales (TV film)
2010 Amexica
Silný kalibr
2009 Loudilové
2008 The Haunting of Molly Hartley
Zombies: Den-D přichází
2007 Bad Girl Island
2005 Kurýr 2
2002 The Middle of Nowhere

TV seriály

2016 Lucifer (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Tajnosti a lži (TV seriál)
The Racket (S02E08)
The Statement (S02E07)
The Parent (S02E06)
další epizody (7)
Noční směna (TV seriál)
Burned (S03E13)
Trust Issues (S03E11)
Between a Rock and a Hard Place (S03E10)
další epizody (6)
2014 Stalker (TV seriál)
2012 Dallas (TV seriál)
2010 DialStar (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
2007 American Heiress (TV seriál)
Greek (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Postav se a zakřič (S04E20)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Záchranná pojistka (S05E23)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2003 O.C. (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)

Dokumentární

2013 90210 4Ever: Retrospective (TV film)

TV pořady

2004 Fashion News Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace