foto

Sarah Chalke

  • nar. 27.8.1976 (42 let)
    Ottawa, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sarah vyrastala vo Vancouveri, British Columbia, Kanada ako stredná z troch dcér rodičov Angie a Douga Chalkeho. Jej matka je Nemka, narodená v Reezi pri Rostoku.

Sarah začala svoju hereckú kariéru v roku 1992 tv filmom CITY BOY. K popularite jej dopomohla rola Becky Conner v americkom tv seriáli ROSEANNE, ktorú v roku 1993 ako 16-ročná prevzala po jej predchodkyni Alicii Granson. Po ukončení vysokej školy odišla v roku 1995 do Los Angeles, aby si prítomnosť na nakrúcaní uľahčila.

Keď v roku 1997 seriál po druhej sérii skončil, vrátila sa späť do Vancouveru a v nasledujúcich rokoch ju bolo vidieť v mnohých tv filmoch. Po filme NOTHING TOO GOOD FOR A COWBOY (1998) získala ešte v tom istom roku hlavnú rolu v rovnakoznejúcom kanadskom seriáli, ktorý bol v roku 2000 nominovaný na Gemini Award Academy of Canadian Cinema & Television. Seriál opustila po druhej sérii a v septembri 2000 sa vrátila späť do Los Angeles. Už v decembri dostala rolu Elliot Reid v komediálnom seriáli SCRUBS. Nakrúcanie začalo v marci 2001.

Počas pracovných prázdnin sa Sarah zúčastnila vo viacerých filmových a divadelných produkciách. Naposledy v Off-Brodway vystúpení Modern Orthodox v apríli a máji 2005.

Nakoľko jej teta a starká zomreli na rakovynu prsníka, prevzala hlavnú úlohu vo filme "WHY I WORE LIPSTICK (TO MY MASTECTOMY)", príbehu o chorobe americkej žurnalistky Geralyn Lucas.

Sarah Ovláda plynule nemčinu a francúštinu.

demonikus

Herecká filmografie

Filmy

2016 Reality Show
Svátek matek
2015 48 Hours 'til Monday (TV film)
2011 Prep & Landing: Naughty vs. Nice (TV film)
Prep & Landing: Tiny's Big Adventure
2010 Prep & Landing Stocking Stuffer: Operation: Secret Santa (TV film)
2009 Past na ženicha (TV film)
Prep & Landing (TV film)
2008 Teorie chaosu
2007 Maminčin mazánek
2006 Rtěnka (TV film)
2005 Alchymie lásky
Awesometown (TV film)
Zbožňuju svatby
2001 Tak mě zab!
XCU: Extreme Close Up
2000 Cinderella: Single Again
Spin Cycle
1999 All Shook Up
Smrtelná hrozba
1998 Nedostupná pro kovboje (TV film)
Už na tebe čekám (TV film)
1997 Boj za spravedlnost (TV film)
Mámin vrah (TV film)
Za každou cenu (TV film)
1996 Robin z Locksley (TV film)
Smrti v patách (TV film)
Stand Against Fear (TV film)
1994 Bezmezná posedlost (TV film)
Ernest jde do školy
1993 Relentless: Mind of a Killer (TV film)
Žena na římse (TV film)
1992 City Boy (TV film)

TV seriály

2018 Paradise PD (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
Roseanne (TV seriál)
Eggs Over, Not Easy (S10E04)
Dress to Impress (S10E02)
Twenty Years to Life (S10E01)
2017 Rick a Morty (TV seriál)
The Rickchurian Mortydate (S03E10)
The ABC's of Beth (S03E09)
Morty's Mind Blowers (S03E08)
další epizody (10)
Americký táta (TV seriál)
The Bitchin' Race (S14E16)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
The Famous Ventriloquist Did It (S01E03)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2015 Poručík Backstrom (TV seriál)
Rock Bottom (E13)
Corkscrewed (E12)
Give 'Til It Hurts (E08)
další epizody (6)
Rick a Morty (TV seriál)
The Wedding Squanchers (S02E10)
Look Who's Purging Now (S02E09)
Interdimensional Cable 2: Tempting Fate (S02E08)
další epizody (10)
2014 Neranditelní (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Ricksy Business (S01E11)
Close Rick-counters of the Rick Kind (S01E10)
Something Ricked This Way Comes (S01E09)
další epizody (8)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Východ slunce (S09E17)
2013 Amyino plodné lůno (TV seriál)
How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life) (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Anatomy Park (S01E03)
Lawnmower Dog (S01E02)
Pilot (S01E01)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - a.z.
Poslední chvíle v New Yorku (S09E03) - a.z.
2012 Město žen (TV seriál)
Svatební fotky (S03E07)
Velké věci (S03E06)
Krabí invaze (S03E05)
další epizody (4)
2011 Mad Love (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Stanny Boy and Frantastic (S07E10)
2010 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - a.z.
Nevěsta (S05E23) - a.z.
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše bolestivá realita (S09E09)
Naše bílé pláště (S09E07)
Naše nová parťačka (S09E06)
2009 Scrubs: Interns (TV seriál)
The Fresh Beat Band (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Tak rychle, jak to jde (S04E23)
Ve správný čas na správném místě (S04E22)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Náš první den ve škole (S09E01)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Můj poslední den 1/2 (S08E18)
další epizody (20)
2008 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
A žili šťastně až do smrti (S04E06)
Prokletý ostrov (S04E05)
Miluju New Jersey (S04E03)
další epizody (7)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
další epizody (5)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
další epizody (25)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (27)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (13)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
další epizody (25)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (21)
2002 Clone High (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (23)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj den volna (S01E09)
další epizody (11)
1998 First Wave (TV seriál)
Nothing Too Good for a Cowboy (TV seriál)
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
1992 Odyssea (TV seriál)
1989 Neon Rider (TV seriál)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2008 The Doctors (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace