foto

Christa Miller

  • nar. 28.5.1964 (54 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka se narodila na Manhattanu a za sovu popularitu a herecké příležitosti vděčí především svému manželovi Billu Lawrencovi, který ji obsazuje do svých tvůrčích počinů. Christa byla v podstatě předurčena k životu před objektivy kamer a fotoaparátů. Její otec se živil jako model a příbuzenstvo z matčiny strany mělo zase velmi blízko k televizní branži.

Z těchto důvodu se Christa objevovala již od útlého dětství v nejrůznějších reklamách. Například, jako šestiměsíční batole, se mihla v reklamě na pečivo. V průběhu dospívání se z ní stala modelka, která pózovala fotografům na obálky módních časopisů. Lékařský nález nádoru a jeho následné odstranění ji na chvíli od modelingu odstřihl, aby se vrátila na titulní stranu časopisu Maxim.

V té době už ovšem společně se studiem navštěvovala lekce herectví a postupně se z modelky přerodila v herečku a přestěhovala se proto do Los Angeles. Zde ji můžeme zaregistrovat v seriálu KATE & ALLIE, kde hrála její teta. Jednu z hlavních rolí získala v seriálu KANCELÁŘSKÁ KRYSA, kde vydržela sedm sezón. Ve dvou různých rolích se objevila v sitcomu SEINFELD.

Velkého úspěchu a popularity se jí dostalo až v seriálu SCRUBS, který v roce 2001 stvořil její manžel. Zde dostala roli záletné a hrůzuvyvolávající manželky doktora Coxe. Její role byla původně plánována pouze na jednu epizodu, ve které svede JDho, ale od druhé sezóny jsme ji mohli vídat jako stálou členku seriálového týmu.

Ve dvoudílné televizní sérii KMEN ANDROMEDA získává další hlavní roli a současně jí můžeme vidět v jedné epizodě KRIMINÁLKY MIAMI. Momentálně hraje po boku Courtney Cox v COUGAR TOWN, sitcomu který je opět z dílny jejího manžela. Toho si vzala v roce 1999 a vychovávají společně tři děti. Její poslední dvě těhotenství byla zakomponována i do Scrubs.

srstek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Breaking In
2016 Hot Air
2008 Kmen Andromeda (TV film)
2001 Rock & Roll Back to School Special (TV film)
2000 Nebezpečná operátorka
1999 Goat on Fire and Smiling Fish
1996 Kiss & Tell
1995 Love and Happiness
1994 A Friend to Die For (TV film)
1992 Otčím III (TV film)

TV seriály

2015 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší narozeniny (S06E13)
Tomovo děvče (S06E12)
Nové výzvy (S06E11)
další epizody (13)
2014 Neranditelní (TV seriál)
Město žen (TV seriál)
Jdeme do toho (S05E13)
Láska je dlouhá cesta (S05E12)
Únos (S05E11)
další epizody (13)
2013 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší dovolená (S04E15)
Na Bahamy! (S04E14)
Zlodějka Jules (S04E13)
další epizody (14)
2012 Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
Můj život, tvůj svět, část první (S03E14)
Náhradní Den díkůvzdání (S03E13)
další epizody (15)
2011 Město žen (TV seriál)
Něco je ve vzduchu 2. část (S02E22)
Něco je ve vzduchu 1. část (S02E21)
Čas rozhodnutí (S02E20)
další epizody (12)
Private Practice (TV seriál)
Step One (S05E05)
2010 Město žen (TV seriál)
Takový jako dřív (S02E10)
Až přijde čas (S02E09)
Blues malý holky (S02E08)
další epizody (24)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše bolestivá realita (S09E09)
2009 Město žen (TV seriál)
Záhadný muž (S01E10)
To je moje děvče (S01E09)
Dva pistolníci (S01E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Rozvodová párty (S07E17)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Můj poslední den 1/2 (S08E18)
Moje největší starost (S08E17)
další epizody (10)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
Můj těžký porod (S07E02)
další epizody (13)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
Moje životní změna (S05E24)
další epizody (18)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Můj velký krok (S04E22)
další epizody (8)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
Moje poslední šance (S04E08)
další epizody (13)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (13)
2002 Clone High (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (9)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje chyba (S01E06)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Doodle (S06E19)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Sniffing Accountant (S05E04)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)
1984 Kate & Allie (TV seriál)

TV pořady

2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace