foto

Andrew Lee Potts

  • nar. 29.10.1979 (41 let)
    Bradford, West Yorkshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Britský herec Andrew Lee Potts se narodil 29. října 1979 v anglickém městě Bradford, rodičům Alanovi a Sáře. Má jednoho sourozence - sestru Sarah Jane, která je také herečkou. Studoval na Leeds Performing Arts School a pak začínal hrát v divadle. Nyní je už zkušeným a protřelým hercem.

Často režíruje, produkuje, píše a hraje v krátkých filmech Keychain Production, u níž se podílel na založení. Objevil se ve spoustě britských televizních sérií jako jsou například - DALZIEL A PASCOE, TAGGART, FOYLOVA VÁLKA, BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH a zejména sci-fi seriál PRAVĚK ÚTOČÍ, kde hraje po boku své reálné přítelkyně Hanny Spearritt.

Na přelomu roku 2009/2010 se objevil v moderní seriálové adaptaci Alenky v říši divů nazvané jednoduše ALICE, kde si střihl roli praštěného Kloboučníka po boku hvězd jako Kathy Bates a Harry Dean Stanton.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2021 400 Bullets
Royal Blossom (TV film)
2019 Chestersberg
Eve
Homeless Ashes
2017 The Hatching
2016 House of Salem
2012 Národ upírů
2008 Freakdog
Heart of a Dragon
2007 Návrat do domu hrůzy
Pokoj 1408
Popcorn
2006 Caffeine
Taggart: Zákon (TV film)
Trial & Retribution: Sins of the Father (TV film)
2005 Stůj, ten mobil není tvůj
2004 Lavina
2003 Básník
Královna bojovnice
2002 Night Flight (TV film)
Sogni di gloria
Trosečníci (TV film)
2001 Bunkr
2000 Anchor Me (TV film)
Nový rok
1999 Rage
1998 Lost in France (TV film)

TV seriály

2019 Koruna (TV seriál)
Měsíční prach (S03E07)
2018 Nevinní (TV seriál)
Bubblegum & Bleach (E03)
2016 Šťastlivec od Stana Lee (TV seriál)
Leap of Faith (S01E10)
The House Always Wins (S01E09)
The Last Chance (S01E05)
2015 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Magická vražda (S17E02)
2013 By Any Means (TV seriál)
Drákula (TV seriál)
Kupčení s osudem (E03)
Pravěk: Nový svět (TV seriál)
The Sound of Thunder - Pt. 2 (E13)
2012 Pravěk: Nový svět (TV seriál)
The New World (E01)
2011 Pravěk útočí (TV seriál)
Das Ende der Zukunft (2) (S05E06)
Das Ende der Zukunft (1) (S05E05)
Der Prototyp (S05E04)
další epizody (13)
Doktor Martin (TV seriál)
Rozený střelec (S05E03)
2009 Alice (TV seriál)
Inspektor George Gently (TV seriál)
Jedna krev (S02E03)
Pravěk útočí (TV seriál)
Gefangen (S03E10)
Eve (S03E09)
Die Welt von morgen (S03E08)
další epizody (10)
2008 Pravěk útočí (TV seriál)
Das Opfer (S02E07)
Die Falle (S02E06)
Nur ein paar Käfer (S02E05)
další epizody (7)
2007 Pravěk útočí (TV seriál)
Der gnadenlose Jäger (S01E06)
Aus heiterem Himmel (S01E05)
Verschwörungstheorie (S01E04)
další epizody (6)
2005 Ideal (TV seriál)
Twisted Tales (TV seriál)
2003 Buried (TV seriál)
Foylova válka (TV seriál)
Zašívárna (S02E04)
2002 Rose and Maloney (TV seriál)
Strange (TV seriál)
The American Embassy (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Poslední hlídka (E08)
2000 Fat Friends (TV seriál)
1999 Sunburn (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Hetty Wainthropp Investigates (TV seriál)
Mrazivé příběhy (TV seriál)
1995 The Biz (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1989 Children's Ward (TV seriál)
1983 Inspektor Taggart (TV seriál)

Host

TV pořady

2010 Daybreak (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)