foto

Davis Guggenheim

  • nar. 3.11.1963 (55 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Davis Guggenheim (1963) je americký scenárista, režisér a producent. Vystudoval Brownovu univerzitu v Providence. Dlouhodobě působí v TV prostředí, kde realizuje seriály, filmy i dokumenty. V hraném filmu se uvedl dramaty Klepy (Gossip, 2000) a Gracie (2007), bodoval však především filmovými dokumenty Nepohodlná pravda (An Inconvenient Truth, 2006 - oceněn Oscarem), Možná to bude nahlas (It Might Get Loud, 2008) a Čekání na „Supermana" (Waiting for "Superman", 2010).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2012 Widow Detective (TV film)
2008 Tower, The (TV film)
2007 Holky fotbal nehrajou
2001 Teach
2000 Fáma
1992 Breaking and Entering

TV seriály

2010 Obhájci (TV seriál)
2009 Melrose Place (TV seriál)
2006 3 libry (TV seriál)
Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Příčinné souvislosti (S01E02)
2004 Deadwood (TV seriál)
Zaprodán hříchu (S01E12)
Epidemie (S01E06)
Nový průzkum (S01E03)
další epizody (4)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Coyotes (S02E10)
2002 24 hodin (TV seriál)
10:00 a.m.-11:00 a.m. (S01E11)
9:00 a.m.-10:00 a.m. (S01E10)
Alias (TV seriál)
Proroctví (S01E16)
1997 C-16: FBI (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
1995 Charlie Grace (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Sisters (TV seriál)

Dokumentární

2015 Dal mi jméno Malála
2011 From the Sky Down
2010 Čekání na Supermana
2008 Bude to nahlas!
2006 Nepříjemná pravda
2001 First Year, The (TV film)
1999 Art of Norton Simon, The

Herecká filmografie

Filmy

1992 Opačné pohlaví

TV pořady

2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 Doc Talk (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Kailash
2015 Dal mi jméno Malála
2006 Nepříjemná pravda

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2006 Nepříjemná pravda
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace