foto

Marc Munden

Biografie

Marc Munden je filmař známý krátkými filmy, dokumenty a hranými snímky, které natáčí zejména pro BBC. Z jeho dokumentů zmiňme Bermondsey Boy (1991), Girlfriends (1993) a The Outsider (1997). Jeho televizní tvorbu zastupují např. snímky Christmas (1996), Vanity Fair (1998, cena BAFTA), The Secret World of Michael Fry (2000), Shiny Shiny Bright New Hole in My Heart (2006), epizoda The Killing with Kindness ze seriálu Touching Evil (1997), epizoda The Knight's Tale ze seriálu The Cantebury Tales (2003) a seriál Conviction (2004). Jeho prvotinou pro kina byl film Miranda (2002), thriller o třech identitách v postavě jedné sexy ženy. Snímek Kainovo znamení, na kterém Munden opět spolupracoval s Tonym Marchantem (scenáristou úspěšné The Knight's Tale), byl oceněn na MFF v Rotterdamu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2020 The Secret Garden
2010 Někteří psi koušou
Some Dogs Bite (TV film)
2008 Ďáblova pouta (TV film)
2007 Kainovo znamení
2002 Miranda
1996 Christmas (TV film)

TV seriály

2020 Třetí den (TV seriál)
Sunday - The Ghost (E03)
Saturday - The Son (E02)
Friday - The Father (E01)
2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Crazy Diamond (E04)
2016 National Treasure (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
2015 Quantico (TV seriál)
Run (S01E01)
2014 Pod černou vlajkou (TV seriál)
Před vyplutím (S01E07)
Do boje (S01E05)
Utopia (TV seriál)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
Episode 1 (S02E01)
2013 Utopia (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
2000 Secret World of Michael Fry, The (TV seriál)
1998 Vanity Fair (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
1997 Doteky zla (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky