foto

Gábor Agárdi

  • nar. 2.8.1922
    Segedín, Maďarsko
  • zem. 19.1.2006 (83 let)
    Budapešť, Maďarsko

Biografie

Agárdy Gábor, pôvodným menom Arklian sa narodil v Szegede 2. augusta 1922 a zomrel v Budapešti 19. januára 2006. Pochádzal z Arménskej rodiny, ktorá sa zachránila pred holokaustom Arménov v Turecku. Svoju umeleckú kariéru začal v roku 1937 ako tanečník v Mestskom divadle v Szegedíne. V roku 1938 ukončil Štátnu hereckú školu a do roku 1941 pôsobil v Szegede. Do roku 1949 hrával vo vidieckych divadlách. Od roku 1949 do roku 1952 je členom Národného divadla v Miskolci. Od roku 1952 pôsobí už iba v Budapešti. Bol uznávaným ikonomaliarom. Pri nehode v divadle utrpel zranenie následkom čoho dlhodobo ochorel a zomrel vo veku 84 rokov. Národný umelec, ktorý účinkoval v 40tych filmoch.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2002 A titkos háború (TV film)
Az utolsó blues
1998 A nagymama (divadelní záznam)
1997 Retúr
1994 A csikós (TV film)
1990 Rendhagyó feltámadás (TV film)
1989 Amerikából jöttem, krimi komédiát hoztam (TV film)
1988 Lumpáciusz Vagabundusz (TV film)
1986 Kérők (TV film)
1985 Rafinált bünösök (TV film)
1984 Örökkön-örökké (TV film)
1983 Reumavalcer (TV film)
1982 Vőlegény
1981 Az úrhatnám polgár (divadelní záznam)
1980 A siketfajd fészke (TV film)
1978 A televízió a zene otthona
Második otthonunk: Az SZTK (TV film)
1977 Bovári úr (TV film)
Földünk és vidéke (TV film)
Pasáček Matyi
Pokušení
Sir John Falstaff (TV film)
1975 A peleskei nótárius (TV film)
1974 Lodník na Dunaji
Uraim, beszéljenek! (TV film)
1973 Kakuk Marci
Od vítězství k vítězství
1971 Husaren in Berlin
Tyúkfürösztés (TV film)
Villa a Lidón (TV film)
Áradat (TV film)
1970 Komisznak lenni életveszélyes (TV film)
Szemtöl szembe
1969 Ismeri a szandi mandit?
Kouzelník
1968 Jagerské hvězdy
Modell kerestetik
Odešlo slunce
Súlyfürdő (TV film)
1967 Jaguár
Tři noci jedné lásky
Édes és keserű
1966 A bunda (TV film)
Beznadějní
Kartyások (TV film)
Két nő közt (divadelní záznam)
Minden kezdet nehéz I-II
Titkok éjszakája (TV film)
Uherský magnát
Vidám vasárnap (TV film)
Zoltán Kárpáthy
1965 A helység kalapácsa (TV film)
Anna három apja (TV film)
Desátník a ti druzí
Kocsonya Mihály házassága (TV film)
1964 Ezer év (TV film)
Ha egyszer húsz év múlva
Másfél millió
Nagymama, nagymama... (TV film)
1963 Germinal
Jak se máme, mladý muži?
Mici néni két élete
Május (TV film)
1962 Amíg holnap lesz
Délibáb minden mennyiségben
Fagyosszentek
Májusi körhinta (TV film)
1961 Pušky a holubi
1960 A megfelelö ember
Daleká je cesta domů
Kálvária
Virrad
1959 Bezesná léta
Hranice na dosah ruky
Mlhavé jitro
1958 Osamělá
Pašeráci
Razzia
1957 O půlnoci
1955 Katka a divoká kočka
1954 Já a můj dědeček

TV seriály

1989 Égető Eszter (TV seriál)
Tanyai internátus (E05)
Angyalharag (E04)
Lajosfalvi paradicsom (E03)
další epizody (5)
1983 Mint oldott kéve (TV seriál)
Magyarország-Bécs-Colmar-Párizs 1849-1851 (E04)
1978 A bunker (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1976 Robog az úthenger (TV seriál)
Szép volt fiúk (E05)
1974 Doktor Bubo (TV seriál)
1972 Kiskirályok (TV seriál)
1971 Za hodinu jsem zpátky (TV seriál)
1969 Én, Prenn Ferenc (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace