foto

Nikola Kojo

  • nar. 5.9.1967 (52 let)
    Beograd, Srbija, Jugoslávie

Biografie

Nikola je herec který vyrůstal před kamerami. Narodil se 5. září 1969 v Bělěhradě. Svůj první film natočil v necelých 11 letech a od té doby si zahrál ve více než 40 srbských filmech a tv seriálech. Hlavní role ve filmu Srdjana Dragojevica MI NISMO ANDJELI ho katapultovala do světa celebrit.

I když mu tohle pomohlo k veliké popularitě a zájmu médií, začal se stále většími úspěchy ztvárňovat vážnější a vyzývavější úlohy, hlavně na filmovém plátně jelikož se s divadelnímy prkny rozloučil. Mezi jeho nejznámější filmy patří ČETVRTI ČOVEK, CRNI GUJA a především kultovní srbský film LEPA SELA LEPO GORE.

**rodmen**

Herecká filmografie

Filmy

2017 Anka
Kozje uši
2016 Jesen samuraja
Stádo
2015 Hiljadarka
2014 Až na dřeň!
2013 Segrt Hlapic
2012 Smrt člověka na Balkáně
2011 Parade
V šoku
Zduhač znači avantura
2010 Šišanje
2009 Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi
2007 Crni Gruja i kamen mudrosti
Četvrti čovek
2005 Bal-Can-Can
Balkanska braća
Ivkova slava
Kontakt
Mi nismo anđeli 2
2004 Porno teletabis
Slobodan pad
Život je zázrak
2001 Blizanci (TV film)
Bumerang
2000 Mehanizam
Senke uspomena
1999 Belo odelo
Nebeský koš
Nož
1998 Kola
Kupi mi Eliota
Rane
1997 Balkanska pravila
Do koske
1996 Hezké vesnice hezky hoří
1994 Biće bolje
Dva sata kvalitetnog TV programa (TV film)
1992 Nejsme andělé aneb Potíže s miminkem
Policajac sa Petlovog brda
Zagreb-Beograd preko Sarajeva (TV film)
1991 Holivud ili propast (TV film)
Tesna koža 4
1990 Hajde da se volimo 3
Ljubav je hleb sa devet kora (TV film)
Početni udarac
1988 Šta radiš večeras
1986 Druga Žikina dinastija
Razvod na određeno vreme
1985 Žikina dinastija
1984 Šta se zgodi kad se ljubav rodi
1983 Oštrica brijača (TV film)
Pochod přes Igman
1982 Táta na neurčito
1980 Čekatel na životní příležitost

TV seriály

2019 Pet (TV seriál)
Tým SEAL (TV seriál)
Welcome to the Refuge (S03E01)
2012 Folk (TV seriál)
2010 Na slovo, na slovo (TV seriál)
2009 Ono kao ljubav (TV seriál)
2007 Pozorište u kući (TV seriál)
Premijer (TV seriál)
Selo gori, a baba se češlja (TV seriál)
Vratiće se rode (TV seriál)
2006 Život je čudo (TV seriál)
2004 Crni Gruja 2 (TV seriál)
2003 Crni Gruja (TV seriál)
1996 Gore dole (TV seriál)
1994 Policajac sa Petlovog Brda 2 (TV seriál)
1993 Policajac sa Petlovog Brda (TV seriál)
1990 Bolji život 2 (TV seriál)
Zaboravljeni (TV seriál)
1988 Četrdeset osma - Zavera ili izdaja (TV seriál)
1984 Sivi dom (TV seriál)

Dokumentární

1998 Secret of Aleksandar S. (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Stádo

Producentská filmografie

Filmy

2016 Stádo

Fanoušci tvůrce