foto

Vincent Gallo

  • nar. 11.4.1961 (57 let)
    Buffalo, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Více než herec a nezávislý režisér je Vincet Gallo v hollywoodskýžch kuloárech známý jako blázen (s vedlejším povoláním herce a režiséra). Gallo není úplně normální, dává to najevo svými pobouřujícími výroky a svým chováním, s oblibou dělá rozhovory sám se sebou, které šíří na internetu, a sám sobě si vytvořil svoji FAN PAGE. Když ale přehlédneme tenhle fakt, stane s Galla celkem talentovaný člověk. Hraje, režíruje, ve svých filmech obvykle zastává až deset funkcí včetně kameramana a návrháře kostýmu.

První výraznou rolí pro něj byli Scorseseho MAFIÁNI, dále DŮM DUCHŮ, PALOOKAVILLE nebo ARIZONA DREAM. Jako režisér debutoval snímkem IF YOU FEEL FROGGY, JUMP. Z naší distribuce známe např. jeho černou komedii BUFFALO ´66. Mimochodem velmi dobrou, naopak snímek BROWN BUNNY je prý jen "narcistní nuda".

Gallo byl dvakrát ženatý, ve své sbírce VHS má 5700 kousků a přibližně 15,000 cd s muzikou (Gallo je taktéž aktivní hudebník), maloval, ale v roce 1990 přestal a lidech si myslí jedno: "všichni jsou úchylové, úchylní, hnusní úchylové...Nikoho nemiluju a nikomu nevěřím." Není normální, ale je to talent.

marion "movie" cobretti

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

2010 Promises Written in Water
The Agent
1998 Osudová sázka
1986 Gunlover, The
1985 The Way It Is
1981 New York Beat Movie

Dokumentární

1986 If You Feel Froggy, Jump

Hudební videoklipy

2001 Honey Bunny (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Filmy

2003 The Brown Bunny

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(97)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace