foto

Jan Maxa

  • nar. 15.2.1964 (55 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Maxa je český producent. Než se zaměřil na oblast médií, pracoval v oboru informačních technologií a poradenství, v České republice, v Anglii a ve Švédsku. Také pracoval jako obchodní ředitel postprodukčního studia Avion a výkonný ředitel české pobočky vydavatelství lifestylových časopisů Hachette Filipacchi.

V letech 2007 až 2011 řídil tým producentů a dramaturgů v televizi Nova. Později v rámci vlastníka Novy, skupiny CME, i v dalších zemích - Slovensku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku a Rumunsku. V roce 2012 začal tuto pozici zastávat v České televizi. Některé projekty sám řídil jako producent – mimo jiné Marie Terezie, Jan Hus a Balada o pilotovi.

Jan je dlouholetým aktivním hudebníkem, v osmdesátých letech minulého století vytvářel domácí nahrávky a skládal i nahrával hudbu k amatérským filmům Martina Čiháka, hrál mimo jiné v kapelách Vltava a Zuby Nehty.

ČSFD.cz

Producentská filmografie

Filmy

2018 Balada o pilotovi (TV film)
Jan Palach
Rašín (TV film)
2017 Marie Terezie (TV film)
Přání k mání
Zádušní oběť (TV film)
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
2014 Poslední cyklista (TV film)
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
2011 Policie Modrava (TV film)
2009 Jménem krále

TV seriály

2018 Lynč (TV seriál)
Pravda (E08)
Likvidace zásob (E07)
Špína (E06)
další epizody (8)
První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S03E14)
Díl dvanáctý (S03E13)
Díl jedenáctý (S03E12)
další epizody (14)
2017 První republika (TV seriál)
Díl třináctý (S02E13)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl jedenáctý (S02E11)
další epizody (13)
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Derby (E14)
další epizody (16)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace