foto

Patrick Markes

  • nar. 14.3.1995 (25 let)
    Praha, Česko

Biografie

Rodák z Prahy. Dětství strávil na Vysočině. Po maturitě na gymnáziu v Pelhřimově byl přijat na Vyšší odbornou školu hereckou, kterou však bohužel z důvodu nenaplněných očekávání předčasně opustil a vydal se odvážně za svým snem cestou soukromých lekcí, workshopů a praxí v divadlech, filmech, seriálech a studentských filmech.

Objevuje se na prknech Národního divadla jako externí herecká výpomoc nebo v menších i větších rolích v Divadle v Řeznické a v Divadle v Celetné.

Televizních a filmových rolí už má za sebou Patrick několik. Z filmů a seriálů jmenujme například Rodinné vztahy, Monstrum, VIP Vraždy, Vzteklina nebo film Můžu dál?, kde ztvárnil roli vyhořelého herce.

Stejně tak jako herectví miluje Patrick i hudbu a sport. Patnáct let hraje na kytaru a zpívá, což využívá především v divadelních představeních. Ze sportů vede cyklistika, běh a Capoeira.

Patrick "Patrickonius" Markes

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bílá smrt (amatérský film)
2019 Thread (amatérský film)
2018 Můžu dál?
Příběh (studentský film)
Věčně tvá nevěrná
2017 Monstrum (TV film)
Sorry (studentský film)
2016 Jáma (studentský film)
Zločin v Polné (TV film)

TV seriály

2021 Anatomie života (TV seriál)
Nebezpečné rande (E03)
Konec hry (E02)
Srdce v oblacích (E01)
2020 Slunečná (TV seriál)
Lež, zrada a tajemství (S01E29)
Modrý kód (TV seriál)
Skok do prázdna (S04E76)
Specialisté (TV seriál)
Tekuté zlato (S04E23)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Pod tlakem (S02E09)
2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Lore (TV seriál)
Jack Parsons: The Devil and the Divine (S02E06)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Poslední kapka šílenství (S02E04)
2005 Ulice (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky