foto

Mabrouk El Mechri

  • nar. 18.9.1976 (42 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzský scenárista, režisér a herec alžírského původu začínal natáčením autorských krátkých filmů. V roce 2005 dokončil svůj celovečerní debut VIRGIL. Toto humorné melodrama o odstrkovaném a životem těžce zkoušeném podřadném boxerovi jako by předznamenávalo režisérův druhý snímek JCVD. Mnohovrstevnatá filmová hříčka z El Mechriho učinila hlavní filmový objev loňského roku a stala se vyhledávaným artiklem nejen žánrových přehlídek, ale také progresivních mezinárodních festivalů, jako jsou Toronto, Mar del Plata či Rotterdam.

Jiří "JFL" Flígl

Režijní filmografie

Filmy

2012 S ledovým klidem
2008 JCVD
2005 Virgil
2000 Génération cutter

TV seriály

2018 Nox (TV seriál)
2013 Maison close (TV seriál)
Episode 4 (S02E04)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
další epizody (4)
2010 Maison close (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (8)

Herecká filmografie

Filmy

2007 Gomez vs Tavarés

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace