foto

Leighton Meester

  • nar. 9.4.1986 (32 let)
    Fort Worth, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Leighton Marissa Claire Meester se proslavila se především v Americe, a to rolí "bad girl" Blair Waldorf v úspěšném seriálu Gossip girl, který vznikl dle stejnojmenných sérií knih.

Když jí bylo 11, přestěhovala se s rodinou do New York City. Tam začala pracovat jako modelka a seznámila se s fotografkou Sophií Coppolou. Poprvé se objevila v seriálu Právo a pořádek roku 1999, kdy jí bylo třináct let. Následovaly další malé roličky jako např. Sedmé nebe, North Shore, Vincentův svět, Veronica Mars, 24 hodin apod.

Když zrovna netočí, oddává se své vášni pro hudbu a kreativní psaní. Dokonce napsala písničku k hororové komedii Drive Thru, ve které si také zahrála. Má staršího a mladšího bratra.

gossipgirl

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mobster: A Call for the New Order
2015 Any Tom, Dick, or Harry (TV film)
Of Mice and Men (divadelní záznam)
2014 Kde vládne zbraň
Life Partners
Soudce
Tichá harmonie
2012 Můj otec je šílenec
2011 A Jet-Setters Dream
Dcera nejlepšího kamaráda
Fashionista's Fantasy
Gossip with the Girls
Monte Carlo
Spolubydlící
2010 Dál než se zdálo
Noční rande
Síla country
2008 Killer Movie
2007 Beautiful Ordinary, The
Drive Thru
Haunting of Sorority Row, The
2006 Flourish
Inside
2004 Hollywood Division (TV film)
2003 Katova kletba

TV seriály

2019 Single Parents (TV seriál)
Epizoda 22 (E22)
Epizoda 21 (E21)
Epizoda 20 (E20)
další epizody (8)
2018 Single Parents (TV seriál)
Epizoda 14 (E14)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
další epizody (13)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Karl (S04E09)
2017 Making History (TV seriál)
Body Trouble (E09)
The Duel (E08)
Night Cream (E07)
další epizody (9)
2012 Super drbna (TV seriál)
New Yorku, miluji tě! (S06E10)
Mstitelé (S06E09)
Je to hrozně složité (S06E08)
další epizody (24)
2011 Super drbna (TV seriál)
S chlapci v limuzínách (S05E10)
Carolina cesta do zatracení (S05E09)
Krása odhalených zdrojů (S05E08)
další epizody (21)
2010 Super drbna (TV seriál)
Venkovanka (S04E11)
Pod svícnem bývá tma (S04E10)
Čarodějky z Bushwicku (S04E09)
další epizody (21)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (24)
2008 Super drbna (TV seriál)
Barte, kde jsi? (S02E13)
Báječná lež (S02E12)
Archibaldův osud (S02E11)
další epizody (20)
Vincentův svět (TV seriál)
Ne jako panna (S05E02)
2007 Super drbna (TV seriál)
Vánoce na Upper East Side (S01E11)
Vítejte v nóbl společnosti (S01E10)
Rodinná krize (S01E09)
další epizody (11)
Žralok (TV seriál)
Porn Free (S01E19)
Trial by Fire (S01E18)
Blind Trust (S01E16)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Rozvrácená rodina (S05E16)
2006 Lovci příšer (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Temná hmota (S02E19)
Dr. House (TV seriál)
Čáry v písku (S03E04)
Informovaný souhlas (S03E03)
2005 Vetřelci z hlubin (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Návštěva zubaře (S01E21)
Mars vs. Mars (S01E14)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S04E05)
Day 4: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S04E04)
Day 4: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S04E03)
další epizody (4)
2004 North Shore (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Velký den (S01E04)
Recenze (S01E02)
2003 Tarzan (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Family Affair (TV seriál)
Druhá šance (TV seriál)
Gardenia (S03E12)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Disciple (S09E15)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota

TV pořady

2018 2018 American Music Awards (TV pořad)
2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace