foto

Dirk Benedict

  • nar. 1.3.1945 (73 let)
    Helena, Montana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dirk Benedict se narodil v Montaně. O herectví se začal zajímat už na střední škole, takže se přihlásil ke studiu divadelní vědy ve Washingtonu, kde získal bakalářský titul. Již během studijních let hojně vystupoval v muzikálech. Absolvoval navíc dvouletou hereckou průpravu pod dohledem ředitele Londýnské Královské akademie dramatického umění. Pak se věnoval divadlu a o hudbu se začal zajímat profesionálně. Založil skupinu Dixieland Jazz Band v Seattlu. Vystupoval s nimi v New Yorku, kde si ho vyhlédli filmoví agenti a brzy dostal první filmové příležitosti v menších rolích. Jeho prvním filmem byla GEORGIA, GEORGIA (1972).

V televizi zazářil rolí Starbucka ve sci-fi seriálu BATTLESTAR GALACTICA (1978), a také coby “hezoun” Templeton Peck v úspěšném seriálu A-TEAM (1983). Mihl se i v POBŘEŽNÍ HLÍDCE, a to v menší roli otce Matta Brodyho. Mezitím se stále věnoval divadlu a psaní scénářů. Podílel se na scénáři k milostné scéně ve filmu BLUE TORNADO (1991), kde sám účinkoval.

V osobním životě zažil několik osudových zvratů. Když mu bylo osmnáct let, zasáhla ho smrt otce. V jednatřiceti letech mu doktoři zjistili rakovinu prostaty. Dirk ale odmítl jít na operaci. Přestěhoval se na svou chatu, kde žil skoro tři roky v ústraní. Rakovinu se mu podařilo porazit díky dodržování makrobiotické diety, kterou vyznával už od mládí. Když začal točit seriál BATTLESTAR GALACTICA, jeho zdravotní testy již byly příznivé.

V roce 1986 si vzal herečku Toni Hudsonovou, s níž má dva syny. Rozvedli se v roce 1995. Celkem má syny tři, nejstarší z nich se narodil mimo manželství v roce 1968. Po rozvodu s Toni se Dirk vrátil do své rodné Montany, kde své syny sám vychovával. Jeho návratem k filmové práci je hlavní role v německé komedii GOLDENE ZEITEN (2006). Účastnil se americké soutěže Big Brother, určené celebritám, kde skončil jako třetí. Občas režíruje, píše filmové scénáře a články do časopisů s tématikou sci-fi.

Vladimír "hemir" Máj

Herecká filmografie

Filmy

2010 A-Team
2006 Goldene Zeiten
Měsíc v ohrožení (TV film)
2003 Galacticon
1998 Oživlý Horton
1996 Aljaška
Únos nevinné (TV film)
1994 Demon Keeper
Ženský instinkt
1993 Oficiální popření (TV film)
Temná síla
1991 Bejewelled (TV film)
Modré tornádo
1989 Ráj detektivů (TV film)
1987 Body Slam
1984 Mark of the Devil (TV film)
1982 Family in Blue (TV film)
Ruckus
1981 Scruples (TV film)
Underground Aces
1980 Georgia Peaches, The (TV film)
1979 Mission Galactica: The Cylon Attack (TV film)
Scavenger Hunt
1978 Cruise Into Terror (TV film)
Hrdinové z galaxií (TV film)
1975 Journey from Darkness (TV film)
1974 W
1973 Sssssss
1972 Georgia, Georgia

TV seriály

2014 After Hell (TV seriál)
2009 Griffinovi (TV seriál) - a.z.
Holka z plakátu (S07E14) - a.z.
1989 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Ve jménu vědy (S04E13)
1987 A-Team (TV seriál)
Without Reservations (S05E13)
1986 A-Team (TV seriál)
The Grey Team (S05E12)
The Spy Who Mugged Me (S05E11)
The Crystal Skull (S05E10)
další epizody (23)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Dálkový ovladač (S01E10)
A-Team (TV seriál)
Uncle Buckle-Up (S04E12)
The Doctor Is Out (S04E11)
There Goes the Neighborhood (S04E10)
další epizody (24)
1984 Hammer House of Mystery and Suspense (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
A-Team (TV seriál)
Breakout! (S03E13)
Hot Styles (S03E12)
The Bells of St. Mary's (S03E11)
další epizody (24)
1983 A-Team (TV seriál)
The White Ballot (S02E12)
Steel (S02E11)
Water, Water Everywhere (S02E10)
další epizody (25)
1978 Battlestar Galactica (TV seriál)
1974 Chopper One (TV seriál)

Dokumentární

2006 Bring Back... The A-Team
1999 Mr. T: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2001 Celebrity Big Brother (TV pořad)
1986 Wildest West Show of the Stars, The (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 Donny and Marie (TV pořad)
The Alan Hamel Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2001 Cahoots
1994 Christina's Dream

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace