foto

Jennifer Finnigan

  • nar. 22.8.1979 (38 let)
    Montréal, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer Christina Finnigan (nar. 22.8.1979) je kanadská herečka ocenená troma cenami Emmy. Je známa hlavne pre jej úlohu v americkom seriáli THE BOLD AND THE BEAUTIFUL, v ktorom hrala štyri roky (2000 – 2004).

Jennifer sa narodila v Montreale. Je dcérou populárneho rozhlasového komentátora Jacka Finnigana, ktorý pracoval v Montreale, v rádiu CJAD od roku 1972 do roku 2005. Navštevovala The Sacred Heart School of Montreal, dievčenskú katolícku súkromnú školu, ktorú ukončila v roku 1996. 7. júna 2007 si vzala herca Jonathana Silvermana na ostrove Mykonos v Grécku.

Ako hosť niekoľkokrát vystupovala v seriáli THE MYSTERY FILES OF SHELBY WOO (1996). V rokoch 1998 až 2000, sa Finnigan objavila v mnohých kanadských televíznych show. V polovici roku 2000 sa presťahovala do Spojených štátov, kde získala rolu Bridget Forrester v THE BOLD AND THE BEAUTIFUL. V tom istom roku účinkovala aj v TV filme THE STALKING OF LAURIE SHOW. Za úlohu v The Bold and the Beautiful získala trikrát po sebe ocenenie Daytime Emmy Awards ako "Outstanding Younger Actress" (29., 30. a 31. ročník).

Od marca 2004 do novembra 2004 vystupovala v 10 epizódach CROSSING JORDAN ako patologička Dr. Devan Maguire. Nasledovala postava Marni Fliss v seriáli NBC COMMITED (2001), ktorý bol po 13 epizódach zrušený pre nízku sledovanosť.

Objavila sa ešte v komédii HIGH HOPES (2006), krimi THE COVERUP (2008), v drámach INSIDE THE BOX (2009), WEDDING FOR ONE (2010) a CONCEPTION (2011). So svojím manželom si zahrala v rodinnom filme BEETHOVEN'S BIG BREAK (2008).

Svoju kariéru začala v modelingu, hovorí plynule po francúzsky, medzi jej koníčky patrí písanie, spev, hra na klavíri a cestovanie.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Andover
2017 An American Dog Story
Walking the Dog (TV film)
2015 Angel of Christmas (TV film)
2014 Opposite Sex
2013 Baby Sellers (TV film)
2011 Conception
Divoká karta (TV film)
2010 Stíny loňských Vánoc (TV film)
Svatba bez ženicha (TV film)
2009 Inside the Box (TV film)
Opatrovnictví (TV film)
2008 Beethoven: Velký trhák
The Coverup
2006 Nice Guys
2000 Stalking of Laurie Show, The (TV film)

TV seriály

2017 Salvation (TV seriál)
Red, White and Blood (E13)
The Wormwood Prophecy (E12)
All In (E11)
další epizody (13)
2016 Tyran (TV seriál)
Dva hroby (S03E10)
Jak se má žít (S03E09)
Krize v Abudínu (S03E08)
další epizody (10)
2015 Tyran (TV seriál)
Mír pro Abudín (S02E12)
Boží vůle (S02E11)
Operace písečná bouře (S02E10)
další epizody (12)
2014 Tyran (TV seriál)
Mimořádný stav (S01E02)
Pilot (S01E01)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Family Ties (E10)
Wheels Within Wheels (E09)
Truth or Consequences (E08)
další epizody (10)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
2007 Head Case (TV seriál)
2005 Committed (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
2001 Committed (TV seriál)
Drzá Jordan (TV seriál)
Largo (TV seriál)
2000 Fearing Mind, The (TV seriál)
1999 Bojíte se tmy? (TV seriál)
Vlkodlak Tommy (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Křik studentů (TV seriál)
1996 Mystery Files of Shelby Woo, The (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)

TV pořady

2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget (TV pořad)
2004 Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)
The 31st Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Opposite Sex

Producentská filmografie

Filmy

2018 Andover
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace