foto

Lucas Grabeel

  • nar. 23.11.1984 (34 let)
    Springfield, Missouri, USA

Biografie

Lucas sa celým menom volá Lucas Stephen Grabeel. Narodil sa 23.11.1984 v Springfielde v Missouri, USA, v znamení strelca. Vyštudoval Kickapoo High Schol v Spriengfielde. Jeho najmenej obľúbenými predmetmi v škole boli fyzika a matematika. V detstve bol jeho obľúbeným tancom Hokey Pokey. Hral na bicie pre miestny kostol. Jeho obľúbeným interpretom bol Christhoper Guest. Zmaturoval v roku 2003 a hneď potom si odišiel do Los Angeles splniť svoj sen.

V roku 2006 boli jeho tri piesne najsťahovanejšie na iTunes. Na strednej nehral v žiadnom muzikále ale pomáhal s choreografiami pre West Side Story, Kiss Me Kate, The Music Man, alebo The Secret Garden. Hrať začínal vo filmoch od Disneyho, ako napríklad HALLOWEENSKÁ STREDNÁ, či neskôr v megaúspešnom HIGH SCHOOL MUSICAL 1, 2 a 3. Zahral si tiež v seriáli VERONICA MARS.

Päť rokov bol aktívnym členom divadelnej skupiny Y.E.S. Pikoškou je že, prvý bozk zažil v škôlke, v divadelnej hre ŠÍPOVÁ RUŽENKA.

luksharas

Herecká filmografie

Filmy

2018 Little Women
2010 Dancing Ninja
I Kissed a Vampire
Virginia
2009 Girls Just Wanna Rock
2008 Adventures of Food Boy, The
College Road Trip
Milk
Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
2007 Alice Upside Down
Muzikál ze střední 2 (TV film)
2006 Muzikál ze střední (TV film)
Return to Halloweentown (TV film)
2004 Halloweenská střední (TV film)

TV seriály

2019 Pinky Malinky (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Yacht Rocky (S18E01)
2017 Záměna (TV seriál)
Long Live Love (S05E10)
The Wolf Is Waiting (S05E09)
Left in Charge (S05E08)
další epizody (9)
Griffinovi (TV seriál)
Crimes and Meg's Demeanor (S16E08)
Gronkowsbees (S15E11)
2016 Griffinovi (TV seriál)
Carter and Tricia (S15E08)
Inside Family Guy (S15E04)
Road to India (S14E20)
další epizody (6)
2015 Disney Star Darlings (TV seriál)
Jak vycvičit draky: Závod na hřeben (TV seriál)
Záměna (TV seriál)
And Always Searching for Beauty (S04E20)
A Mad Tea Party (S04E19)
The Accommodations of Desire (S04E18)
další epizody (20)
Griffinovi (TV seriál)
Peter, Chris & Brian (S14E05)
Guy, Robot (S14E03)
Once Bitten (S13E15)
další epizody (4)
2014 Záměna (TV seriál)
Yuletide Fortune Tellers (S03E22)
And Life Begins Right Away (S03E21)
The Girl on the Cliff (S03E20)
další epizody (22)
Griffinovi (TV seriál)
The 2,000-Year-Old Virgin (S13E06)
Turkey Guys (S13E05)
Brian's a Bad Father (S12E11)
2013 Kočka Callie na Divokém západě (TV seriál)
Záměna (TV seriál)
Departure of Summer (S02E21)
The Merrymakers (S02E20)
What Goes Up Must Come Down (S02E19)
další epizody (21)
Griffinovi (TV seriál)
Brian's Play (S11E10)
2012 Záměna (TV seriál)
Street Noises Invade the House (S01E30)
The Trial (S01E29)
We Are the Kraken of Our Own Sinking Ships (S01E28)
další epizody (20)
Robot Chicken (TV seriál)
Robot Chicken's ATM Christmas Special (S06E13)
2011 Záměna (TV seriál)
The Homecoming (S01E10)
Paradise Lost (S01E09)
Pandora's Box (S01E08)
další epizody (10)
Smallville (TV seriál) - herec, a.z.
Závěr (S10E21) - a.z.
Potomek (S10E16)
Naděje (S10E13)
2010 Cleveland show (TV seriál)
Love Rollercoaster (S01E11)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Polní myši (S10E18)
Griffinovi (TV seriál)
Go, Stewie, Go! (S08E13)
2009 I Kissed a Vampire (TV seriál)
2006 V dobrém i zlém (TV seriál)
Kulečníkový stůl (S01E01)
Veronica Mars (TV seriál)
Univerzální vrstva (S02E14)
Smallville (TV seriál)
Třídní sraz (S06E05)
2005 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Tlustej zadek (S02E08)
Veronica Mars (TV seriál)
Kamarádi, ahoj (S02E08)

Dokumentární

2013 Since '45 - In the Extraordinary House of History
2009 Milk: Hollywood Comes to San Francisco

Host

TV pořady

2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2008 High School Musical: Get in the Picture (TV pořad)
2007 The Teen Choice Awards 2007 (TV pořad)
2006 Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)

Fanoušci tvůrce