foto

Arto Halonen

  • nar. 11.1.1964 (55 let)
    Joensuu, Finsko

Biografie

Arto Halonen režíroval mnoho oceněných krátkých a dokumentárních filmů. V roce 2005 získal Halonen cenu Finland Prize, nejvýznamnější ocenění v oblasti umění každoročně udělované Ministerstvem kultury a finským státem. Kromě jiných významných ocenění obdržel také Humanitární ocenění Evropské unie v roce 1998 a v roce 2008 ho Festival dokumentární tvorby v Thessaloniki vyznamenal oceněním jednoho z nejdůležitějších dokumentárních tvůrců jeho generace. Halonen je také zakladatel a prvním festivalovým ředitelem DocPointu – Helsinského festivalu dokumentárních filmů a je členem Evropské filmové akademie.

Film Europe

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2015 Pääosassa Elokuva (studentský film)
2013 Vše pro vlast
1993 Onnellinen hääpäivä (TV film)

Dokumentární

2015 Bílý hněv
2012 Sinivalkoinen valhe - herec, vyp.
2009 Magneettimies
2000 Taivasta vasten
1998 Karmapa - matka maailman katolla
1992 Ringside

Zvukařská filmografie

Host

TV pořady

2017 Jussi Gaala 2017 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky