foto

Óscar Jaenada

  • nar. 4.5.1975 (45 let)
    Esplugues de Llobregat, Barcelona, Cataluña, Španělsko

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Rambo: Poslední krev (2019)

    - Smrt obou antagonistů byla v původním scénáři trochu jinak. Rambo (Sylvester Stallone) měl Victorovi (Óscar Jaenada) vyříznout srdce z těla, a ve finálním souboji s Hugem mu měl vytrhnout lebku i s páteří z hlavy, podobně jako to dělává rasa Predátorů. (NiWi)

  • Oro (2017)

    - Herec Óscar Jaenada, představující poručíka Alféreze Gorriamendi, se stal představitelem conquistadora Hernána Cortése v seriálu Hernán (od r. 2019), zahrál si zde tedy svého následovníka v conquistě Latinské Ameriky. (codyak)

Herecká filmografie

Filmy

2021 Picasso y el Guernica
Xtremo
2020 The Art of Living
2019 Rambo: Poslední krev
2018 Muž, který zabil Dona Quijota
2017 Dámská jízda
Escobar
Oro
2016 Hands of Stone
Mělčiny
2015 After Words
The Healer
2014 Cantinflas
2013 La mula
2012 Arteros
Buscando a Eimish
Přepadení
S ledovým klidem
2011 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
2010 Kruh
Parchanti
Valdemarův odkaz
Valdemarův odkaz - Přízrak z minulosti
2009 Hranice ovládání
Sukalde kontuak
Trash
2008 Che Guevara
Che Guevara: Partyzánská válka
2007 Todos estamos invitados
Vida abismal, La
2006 Azurové dny
Redondeo
Skizo
2005 Camaron
Carne de neón
Crímenes ejemplares de Max Aub
Somne
2004 Aloe
Hra na pravdu
XXL
2003 Noviembre
Uklidni se!
Vida aquí, La (TV film)
2002 Lisístrata
2000 Aunque tú no lo sepas

TV seriály

2019 Hernán (TV seriál)
Hernán (S01E08)
Sandoval (S01E07)
Alvarado (S01E06)
další epizody (8)
2018 Luis Miguel: La Serie (TV seriál)
Nemůžeš mě nechat být (S01E13)
Už mi neříkej (S01E12)
Marcela (S01E11)
další epizody (13)
2011 Piratas (TV seriál)
2002 Javier ya no vive solo (TV seriál)
2000 Hospital Central (TV seriál)
1999 7 vidas (TV seriál)
El comisario (TV seriál)
1998 Compañeros (TV seriál)
1997 Al salir de clase (TV seriál)

Dokumentární

2015 Black Man White Skin - vyp.

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)