foto

John Finn

  • nar. 30.9.1952 (66 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Finn je americký herec narodený 30. septembra 1952 v New Yorku. Jeho rodičia pochádzajú z Írska. Promoval na Eldred Central School v roku 1970 a následne sa na niekoľko rokov pridal k Námorníctvu Spojenych štátov (Navy). Pred začiatkom hereckej kariéry pracoval ako vodič limuzíny.

Tento sympatický a skúsený herec debutoval v roku 1984 a má za sebou veľký počet vedľajších rolí najmä zo seriálového a televízneho prostredia. Zo známejších seriálov môžeme spômenúť "Miami Vice", "Quantum Leap", "Právo a pořádek", "Klient", "Hráči", "JAG", "Akty-X", "Dawsonův svět", "Frasier", "Beze stopy", "Odložené prípady" a mnohé, mnohé ďaľšie.

Samozrejme nezostal len pri seriáloch a vidieť ho môžeme aj v úspešných fimoch ako "Sláva", "Cliffhanger", "Štvanec" alebo "Chyť mě, když to dokážeš". Celkovo má na svojom konte 80 seriálov a filmov, pričom nikdo nepochybuje, že sa toto číslo bude nadaľej zvyšovať.

Od roku 2003 až doteraz sa naplno venuje svojej role v úspešnom seriály televízie CBS "Odložené prípady" (Cold Case). Hrá v ňom šéfa Filadelfského oddelenia odložených prípadov, poručíka Johna Stillmana.

John Finn žije v Los Angeles.

Richit

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ad Astra
2018 Bent
Finding Steve McQueen
2017 Velký dar
2014 An Bronntanas
Untitled Wall Street Project (TV film)
2013 The Lifeguard
2006 Property
2003 Lidská skvrna
Štvanec
2002 Chyť mě, když to dokážeš
Přeber si to znovu
Shadow Realm (TV film)
2000 Na mrtvém bodě (TV film)
Projekt Mercury (TV film)
1999 Akta X: Biogeneze (video kompilace)
Atomový vlak (TV film)
Pravda zabíjí
Seasons of Love
Strange World (TV film)
1997 Akta X – Akta 9: Redux (video kompilace)
Invaze (TV film)
Trojská válka
Turbulence
1996 Gone in the Night (TV film)
Vyšší zájem
Šílený kůň (TV film)
1995 Runway One (TV film)
Truman (TV film)
Vražedný úmysl (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
Zděšení
1993 Carlitova cesta
Cliffhanger
Geronimo
Není úniku
Případ Pelikán
1992 Citizen Cohn (TV film)
Lady Against the Odds (TV film)
Mário a mafián (TV film)
Pohyblivý písek: Není úniku (TV film)
Steel Justice (TV film)
1991 Kamufláž
Posing: Inspired by Three Real Stories (TV film)
1990 A Shock to the System
Hodiny zoufalství
Parťák
1989 Glory
1988 Blue Jean Cop
Velitelkou v pekle (TV film)
1984 Deathmask
Papež z Greenwich Village
1980 Zuřivost (TV film)

TV seriály

2018 The Enemy Within (TV seriál)
Pilot (E01)
Živí mrtví (TV seriál)
Evolution (S09E08)
The Bridge (S09E02)
A New Beginning (S09E01)
2017 Doubt (TV seriál)
Pilot (E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Muž přes palubu (S14E18)
2016 Jak prosté (TV seriál)
Tam, kde spočívají mrtví (S04E11)
2015 Černá listina (TV seriál)
Tom Keen (No. 7) (S02E16)
The Major (No. 75) (S02E15)
2014 Madam Secretary (TV seriál)
2012 Kravaťáci (TV seriál)
V poslední chvíli (S02E10)
Objev (S02E04)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Mýtina (S02E07)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Leap of Faith (S02E13)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nezvěstná, druhá část (S09E09)
Nezvěstná, první část (S09E08)
2010 Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)
Skoro jako v ráji (S07E21)
Volná láska (S07E20)
další epizody (12)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Vražda na ledě (S07E10)
Debatní kroužek (S07E09)
Čínská čtvrť (S07E08)
další epizody (22)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Křídla (S06E11)
Jiná kampaň (S06E10)
Děvče z magazínu (S06E09)
další epizody (18)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Rodina (S05E11)
Spravedlnost (S05E10)
Šílená po klucích (S05E09)
další epizody (24)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Červení a modří (S04E11)
Navěky modrá (S04E10)
Osamělá srdce (S04E09)
další epizody (24)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Frankovy lahůdky (S03E10)
Perfektní den (S03E09)
Čest (S03E08)
další epizody (23)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Dům (S02E10)
Lovec myšlenek (S02E09)
Rudá záře (S02E08)
další epizody (23)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Stopař (S01E10)
Pocity viny (S01E09)
Babočkové odlétají (S01E08)
další epizody (10)
Dawsonův svět (TV seriál)
That Was Then (S06E16)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Noční přízraky (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Zloději (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
The Te of Pacey (S04E12)
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
1999 Strange World (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
Parental Discretion Advised (S02E22)
Uncharted Waters (S02E12)
Akta X (TV seriál)
Šestý zánik II: Láska osudu (S07E02)
Šestý zánik (S07E01)
1997 Advokáti (TV seriál)
Brooklyn South (TV seriál)
Hráči (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Covenant (S01E16)
Akta X (TV seriál)
Podvod II (S05E02)
Podvod I (S05E01)
Getsemani (S04E24)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Aloha Nash (S01E07)
Jilmová ulice (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Výcvikový tábor (S01E09)
The Client (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Ethics of Hope (S02E10)
Informed Consent (S01E18)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1993 Frasier (TV seriál)
Veselé Vánoce (S01E12)
Policie New York (TV seriál)
Strážce moře (TV seriál)
1992 Flying Blind (TV seriál)
1991 Street Justice (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Poison Ivy (S01E08)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 Detektiv v sukních (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
Na zdraví (TV seriál)
1981 The Fall Guy (TV seriál)
1978 The Incredible Hulk (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2010 Odložené případy (TV seriál)
Bunny na útěku (S07E12)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Středeční ženy (S06E03)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace