Reklama

Reklama

Zoë Bell

Zoë Bell

nar. 17.11.1978 (45 let)
Nový Zéland

Biografie

Zoe Bell, se narodila na Waiheke Island v Aucklandu, kde vyrůstala i se svým mladším bratrem Jakeem. Jejími rodiči jsou Tish a Andrew Bell. V mládí se Zoe věnovala sportovní gymnastice, která ji ovšem zcela neuspokojovala a tak v patnácti letech přešla na Tae kwon do. Mezi její další koníčky patřilo například potápění. Zoe vystudovala Auckland Girls Grammar School a Sellwyn College.

Její profesní kariéra kaskadérky, začala v roce 1998, v Novozélandském seriálu SHORTLAND STREET, kde v jedné z epizod vyskakovala z jedoucího auta. Významnější uplatnění ve filmové branži přišlo až s dvojicí seriálů, které se natáčely na Novém Zélandu. Byly to HERKULES a především XENA, kde Zoe dublovala Lucy Lawless. Právě při natáčení jedné ze scén seriálu Xena, došlo ke zranění při kterém si zlomila obratel. Po úspěšném zákroku, kdy ji byl obratel vyztužen dráty, však Zoe pokračovala v práci až do scény při které zničila výztuž obratle, což ji na delší dobu zneschopnilo. Po ukončení Xeny se Zoe objevila jako kaskadérka v seriálech a filmech: KLEOPATRA 2525 (2003), THE EXTREME TEAM (2003), SVĚT ŘEKY (2003), ve stejném roce vystupovala spolu s legendární kaskadérkou Jeannie Epper v dokumentuDOUBLE DARE, režisérky Amandy Micheli. Po těchto nepříliš významných rolích přišla nabídka od Quentina Tarantina na dublování Umy Thurman v jeho dvoudílném eposu KILL BILL. Během tohoto filmu se Zoe opět zranila, tentokrát si zlomila žebra a přetrhla vazy v zápěstí. Bolest se jí ovšem vyplatila v podobě nominace na Taurus World Stunt Awards, v kategorii Nejlepší kaskadérka a Nejlepší souboj (souboj na nože ve scéně s Vernitou Green). Dalšími filmy ve kterých se objevila byly CATWOMAN, kde dublovala Sharon Stone, ULTRAVIOLET, seriál ALIAS (2005), POSEIDON, REFLECTIONS, THE DEVIL'S DEN,PENNY DREADFUL.

Pak opět přišel za svojí chráněnkou Quentin Tarantino a nabídl Zoe účinkování v projektu GRINDHOUSE. Zoe dělala kaskadérku v Rodriguezově polovině PLANETA TEROR, ale až Tarantinova polovina DEATH PROOF ji nabídla největší roli jejího života. Hrála tady kaskadérku Zoe, tedy sebe samu. Ve filmu ukázala své kaskadérské umění a prokázala že patří ke světové ženské kaskadérské špičce. Dále jsme ji mohlI vidět ve filmu KRÁLOVSTVÍ režiséra Petera Berga a těšit se na ni můžeme v 7. a 8. epizodě čtvrté řady ZTRACENÝCH.

Enza

Herečka

Host

Reklama

Reklama