foto

Jakub Sommer

  • nar. 6.8.1976 (42 let)
    Praha, Československo

Biografie

Absolvent katedry dokumentární tvorby FAMU (2004). Na FAMU natočil několik filmů, za které získal 26 cen na domácích i zahraničních festivalech. Dva z jeho školních snímků byly uvedeny v české distribuci jako předfilmy.

Jeho vůbec první film - dokument ŽIVOT NA HŘBITOVĚ (1997) vypráví o podivuhodném světě za hřbitovní zdí, kde se kříží osudy tří jeho návštěvníků. ELFILM (2001), autobiografický příběh neobyčejné lásky byl jeho prvním krátkým hraným filmem. MAJ KOMPJUTR (2002), příběh tří kamarádů: režiséra, houslisty a majitele sex-shopu, kteří společně propadli závislosti na počítačových hrách, je jeho absolventským filmem.

Mezi další dokumentární práce patří GEN o lyžařském akrobatovi Aleši Valentovi (2002), vizuální film PRAHA KULTURNÍ (2004) nebo dva hudební dokumenty z cyklu PANDURANGO (2006). Od roku 2006 se věnuje převážně hrané tvorbě (televizní film STOP, 2007) a připravuje svůj celovečerní hraný debut.

Filip "Finch5" Linhart

Režijní filmografie

Filmy

2018 Trojí život (TV film)
2007 Stop (TV film)
2002 Maj kompjutr
2001 ELFilm (studentský film)
1999 Homo Sapiens 2000
1998 Život na zámku (studentský film)

TV seriály

2018 Kuchyňa (TV seriál)
Episode 14 (S01E14)
Episode 13 (S01E13)
Episode 12 (S01E12)
další epizody (6)
2008 Ozzákova škola kalení (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Která je ta pravá? (S01E16)
Cesta do Říma (S01E15)
Plot (S01E14)
další epizody (4)

Dokumentární

2016 Jiří Bárta hraje Bachovy Suity pro violoncello (koncert)
2015 Můj pokus o mistrovský opus (TV seriál)
Jiří Bárta versus Bachovy Suity pro sólové violoncello (S01E02)
2006 Pandurango (TV seriál)
2002 21 pohledů na Prahu 21. století (TV seriál)
1999 Vzpomínáme (TV seriál)
1997 Život na hřbitově
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)

TV pořady

2013 Vylomeniny (TV pořad)
2010 Mazec (TV pořad)
2004 Dvanáct odvážných (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Xindl X: Nejlepší kuchař (hudební videoklip)
2009 Xindl X: Anděl (hudební videoklip)
Xindl X: Dysgrafik (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Čtyři dohody (divadelní záznam)
2001 ELFilm (studentský film)

Dokumentární

2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jiřiny Šiklové (S03E22)
2004 Opera hokejdo (TV film)
2003 Máňa po deseti letech (TV film)
2002 21 pohledů na Prahu 21. století (TV seriál)
Konec světa v srdci Evropy

Herecká filmografie

Filmy

2004 Horem pádem

Scenáristická filmografie

Filmy

2001 ELFilm (studentský film)
1998 Život na zámku (studentský film)

Dokumentární

2015 Můj pokus o mistrovský opus (TV seriál)
Jiří Bárta versus Bachovy Suity pro sólové violoncello (S01E02)

TV pořady

2004 Dvanáct odvážných (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Xindl X: Nejlepší kuchař (hudební videoklip)
2009 Xindl X: Anděl (hudební videoklip)
Xindl X: Dysgrafik (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace