foto

Nikki Cox

  • nar. 2.6.1978 (41 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Celým jménem Nicole Avery Cox se narodila Meredith a Terry Cox a pochází z Kalifornie. Má jednoho mladšího bratra. Její zájem o showbyznys přišel z nadšení pro tanec už ve 4 letech. Ještě v době, kdy byla mladá dívka, se chtěla zabývat taneční kariérou a byla objevena agentem, který jí vyzval, zda by se tímto nechtěla zaobírat profesionálně. Rodiče byli z počátku k tomuto trochu skeptičtí.

Postupně se proměnila spíše v herečku a debut ve filmu si odbyla v roce 1988, kdy si zahrála v mimozemské komedii MAC A JÁ a v témže roce i ve filmu MOONWALKER. Jiné hostující role si zahrála například v seriálech jako MAMA'S FAMILY, STAR TREK: NOVÁ GENERACE, MURPHY BROWN nebo POBŘEŽNÍ HLÍDKA. Na stříbrné plátno se dostala v roce 1992 coby čtrnáctiletá holka ve filmu TERMINÁTOR 2: DEN ZÚČTOVÁNÍ.

V roce 1995 přišel zlom v kariéře. Jako Tiffany Malloy si zahrála ve všech 100 epizodách seriálu UNHAPPILY EVER AFTER (1995-1999). Mezitím si stačila střihnout např. role ve filmech jako GLIMMER MAN (1996) se Seagalem nebo KOLIZE (1997). Po 4 letech v již zmíněném seriálu, se objevila jako Ms. Stamos v komedii ZAMILOVANÝ PROFESOR 2: KLUMPOVI (2000). Následovala role Taylor Clayton v sitcomu NORM MACDONALD (1999-2001) a seriál NIKKI (2000-2002).

Další větší převrat přišel se seriálem LAS VEGAS: KASÍNO (2003-2007), kde hrála krásnou Mary Connell. 29. prosince 2006 se Nikki vdala za komediálního herce Jaye Mohra.

David "sir-dave" Čechmánek

Herecká filmografie

Filmy

2011 A Christmas Wedding Tail (TV film)
2009 Lonely Street
2002 Běž, Ronnie, běž!
2001 Don's Plum Bar
2000 Zamilovaný profesor 2: Klumpovi
1997 Kolize
1996 Glimmer Man
She Cried No (TV film)
1993 Krevní pouto: Smrt v rodině (TV film)
1992 Nebezpečný ostrov (TV film)
1991 Terminátor 2: Den zúčtování
1990 A Family for Joe (TV film)
1989 The Ryan White Story (TV film)
1988 Fialový návštěvník
Mac a já
Moonwalker

TV seriály

2008 Senzační Spider-Man (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Deadbeat Dads (S03E16)
2004 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Dvojice (S02E08)
Montecito Lancers (S02E07)
Jak si lidé hrají (S02E06)
další epizody (21)
2003 Jake Effect, The (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Pokerová tvář (S01E10)
Rok Tygra (S01E09)
Štěstí je žena (S01E08)
další epizody (10)
2001 The Norm Show (TV seriál)
Norm vs. Cuba (S03E21)
Norm vs. Danny and Shelley (S03E16)
Norm Lets Go (S03E15)
2000 Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Nikki (TV seriál)
The Norm Show (TV seriál)
Taylor Leaves (S03E03)
I've Got a Crush on You (S03E02)
Norm vs. the Sacrifice (S03E01)
další epizody (11)
1999 The Norm Show (TV seriál)
Norm vs. Christmas (S02E12)
Norm vs. the Boxer (S02E11)
Norm vs. Denby (S02E10)
další epizody (13)
1996 Pearl (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
Unhappily Ever After (TV seriál)
1994 Sister, Sister (TV seriál)
Someone Like Me (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
The Life You Save (S04E20)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
My Fair Nanny (S01E03)
1992 Kapela snů (TV seriál)
1991 Davis Rules (TV seriál)
Eerie, Indiana (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Hrady z písku (S02E07)
1990 Kvítko (TV seriál)
1989 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Přátelé na dálku (S02E15)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1984 Night Court (TV seriál)
1983 Mama's Family (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2003 Intimate Portrait: Vanessa Marcil (TV film)
1989 Paula Abdul: Straight Up

Hudební videoklipy

1989 Paula Abdul - Forever Your Girl (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2004 Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1998 Sin City Spectacular (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Fanoušci tvůrce