foto

Jiří Wohanka

  • nar. 14.7.1946 (74 let)
    Praha, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Soudné sestry (divadelní záznam) (2007)

    - Představitel mrtvého krále Verence (Jiří Wohanka) měl v podobě ducha na nohou tenisky s vysokou měkkou podrážkou. Ta byla vyrobena kvůli tomu, aby se herec po jevišti pohyboval tiše jako duch. (Novom)

Herecká filmografie

Filmy

2020 Havel
Krajina ve stínu
2019 Voda, čo má drží nad vodou
2017 Monstrum (TV film)
2016 Zločin v Polné (TV film)
2014 Fair Play
2011 Soud (amatérský film)
2010 Bludičky (TV film)
2009 3 sezóny v pekle
Pouta
Rytmus v patách (TV film)
2008 BrainStorm (TV film)
Na vlky železa (TV film)
Rudý baron
2007 Operace Silver A (TV film)
Swingtime (TV film)
2006 Naděje zítřka
2005 Bel Ami (TV film)
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Útěk z Colditzu (TV film)
2004 In nomine patris (TV film)
2003 Jean Moulin, une affaire française (TV film)
Můj otec a ostatní muži (TV film)
2002 Musím tě svést
Vyvraždění rodiny Greenů (TV film)
2001 Empirie (studentský film)
Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
2000 Gambit (TV film)
Oběti a vrazi
Český Telecom, dobrý den
1999 Urlaub auf Leben und Tod - Eine Familie hält zusammen (TV film)
Ze života pubescentky (TV film)
1998 O pyšném panovníkovi (TV film)
1996 Bumerang
Venušin vrch (TV film)
1995 Byl jednou jeden polda
1994 Diamantové meče
1992 Panelák (TV film)
1991 Přes padací mosty (TV film)
Vajíčko (studentský film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
1990 Silnější než já
Svědek umírajícího času
Vlci (TV film)
1989 Divoká svině
Evropa tančila valčík
Můj přítel d'Artagnan
Omyly tradičnej morálky (TV film)
Zpráva o jednom souboji (TV film)
1988 Bankovní dům Daubner (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Piloti
1987 Figurky ze šmantů
Náhodou je príma!
Outsider
1986 Flotila (TV film)
1985 Muž na drátě
Zelená léta
1984 Stan (TV film)
1983 Karakter (TV film)
1982 Zelená vlna
1980 Hordubal
Nevěsta k zulíbání
1979 Božská Ema
Diagnóza smrti
Osamělý jezdec (TV film)
Paragraf 224
Vynes na horu svoj hrob (TV film)
1978 Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou (TV film)
Hrozba
Píseň o stromu a růži
1977 Jak zničit vlastní mužstvo (TV film)
Ve znamení Tyrkysové hory
Volání rodu
1976 Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (TV film)
Povídky Svatopluka Čecha (TV film)
Vítek (TV film)
1975 Magnetická luneta (TV film)
Osvobození Prahy
Pomerančový kluk
Páni kluci
Rytíř (TV film)
1974 Dvacátý devátý
Hledá se Kurt (TV film)
Kolečkáři (TV film)
Motiv pro vraždu
Případ mrtvého muže
Zbraně pro Prahu
1973 Dny zrady I.
Dny zrady II.
Inženýr (studentský film)
Obhájce (TV film)
1972 Cesty mužů
Rozhovor (TV film)
1971 Babička
Tajemství velikého vypravěče
Černý vlk
Žebrácká opera (TV film)
1964 Starci na chmelu

TV seriály

2018 Lore (TV seriál)
Elizabeth Bathory: Mirror, Mirror (S02E02)
Modrý kód (TV seriál)
Vetřelec (S03E24)
2017 Bohéma (TV seriál)
A přece se točí (E04)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Pirát (S02E12)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Bahno (E04)
Dvorní dodavatel (E03)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Láska je černý kůň (E09)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Nenávist (S01E06)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Nevinné lži (TV seriál)
Zrádce (S02E01)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
Škoda lásky (TV seriál)
Hrdina (S01E13)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
Ředitel Bohumilius I. (E09)
Terapie (TV seriál)
Epizoda 30 (S02E30)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)
2009 Expozitura (TV seriál)
Poste restante (TV seriál)
Zase doma (E06)
Vyprávěj (TV seriál)
Můj velký den (S01E15)
Velká očekávání (S01E08)
Ďáblova lest (TV seriál)
Noc hadů (E01)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Fajn brigáda (S01E02)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Gigolo (S01E12)
Letiště (TV seriál)
Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Jubileum (S03E02)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Štědrý večer inženýra H. (S02E07)
Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Loupežníci (S02E04)
Oběti (TV seriál)
Živnostník (E06)
Ranč U Zelené sedmy (TV seriál)
Jak kostky byly vrženy (S03E14)
Jak jsme se všichni drbali (S03E13)
Jak jsem málem přišel o život (S03E12)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Koncert (E06)
Maturita (E04)
Odjezd (E03)
další epizody (4)
Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Čas grundlí (S01E10)
Stavovské rozdíly (S01E09)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2003 Děti planety Duna (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
2002 Napoleon (TV seriál)
1800–1807 (E02)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Tři králové (TV seriál)
Náhradní spojení (E04)
1997 Bakaláři 1997 (TV seriál)
Zlatá česká hlavička (E11)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Hospoda (TV seriál)
Kalamita (S02E20)
1996 Hospoda (TV seriál)
Stávka (S01E20)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Duplikát (S03E04)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Veronika a páv (E03)
1984 Sanitka (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Doctor Vitenbergicus (E01)
1982 Sůl země (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Šachy (E06)
1980 Čas zakladatelů (TV seriál)
Předvoj nového života (E03)
Hořký ústup (E02)

Divadelní záznam

2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2010 Lékař své cti (divadelní záznam)
2008 Běsi (divadelní záznam)
2007 Soudné sestry (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)