foto

Milos Radovic

  • nar. 24.10.1955 (62 let)
    Bělehrad, Srbsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Srbský scenárista a režisér Milos Radovic si v roce 1987 získal pozornost kritiky na MFF v Cannes svým krátkým filmem Náhlá a předčasná smrt plukovníka K. K. Téměř patnáct let se věnoval tvorbě krátkometrážních snímků, televizních seriálů a divadelních her.

V roce 2003 natočil svůj první celovečerní film, komediální mozaiku Malý svět, který ocenila porota na filmovém festivalu v Sarajevu. Smysl pro vypointovaný černý humor potvrdil v třetím celovečerním snímku Deník strojvůdce, v němž navázal spolupráci se známým srbským hercem Lazarem Radovicem, který zde ztvárnil postavu nešťastného strojvůdce.

Febiofest

Režijní filmografie

Filmy

2016 Deník strojvůdce
2005 Polozajnik (TV film)
2004 Pad u raj
2003 Mali svet
1997 Moja domovina
1992 Zagreb-Beograd preko Sarajeva (TV film)
1991 Brod plovi za Sangaj (TV film)
1989 Happy end
1988 Balkan ekspres 2
1987 Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K. (TV film)
Vidim ti ladju na kraju puta (TV film)

TV seriály

2016 Dnevnik masinovodje (TV seriál)
1997 Svastara (TV seriál)
1994 Otvorena vrata (TV seriál)
1989 Balkan ekspres 2 (TV seriál)
1980 Serija o bojama (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Deník strojvůdce
2004 Pad u raj

Herecká filmografie

Filmy

1983 Stepenice za nebo

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace