foto

Alan Dale

  • nar. 6.5.1947 (71 let)
    Dunedin, Jižní ostrov, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Hugh Dale se narodil 6. května 1947 v Dunedinu na Novém Zélandu, kde se pak později, ve svých dvanácti letech, začal věnovat herectví v amatérské divadelní skupině svých rodičů. Po škole se přestěhoval do Aucklandu a oženil se. Krátce poté získal Alan práci jako hlasatel v rádiu. V roce 1979 se rozvedl a přesunul do Sydney v Austrálii, aby se mohl věnovat své herecké kariéře. Jeho první role byla v seriále THE YOUNG DOCTORS, kde ztvárnil postavu Dr. Johna Forresta. Po třech letech účinkování ze seriálu odešel a vzal klíčovou roli v jiné televizní show, NEIGHBOURS. S postavou Jima Robinsona strávil osm let a ve svých čtyřiceti třech letech se znovu oženil.

Po ukončení NEIGHBOURS se Alan odstěhoval do Los Angeles a hrál ve spoustě amerických televizních seriálů. Začínal v seriálech jako AKTA X, POHOTOVOST nebo JAG. V roce 2001 se také objevil ve filmu STAR TREK: NEMESIS a ještě si střihl roli vicepresidenta Jima Prescotta v populárním akčním seriálu 24 HODIN. V roce 2003 si zahrál po boku Harrisona Forda a Joshe Hartnetta v komedii DETEKTIVOVÉ Z HOLLYWODU. Toho roku se objevill i v seriále O.C. studia Fox, kde výborně ztvárnil roli Caleba Nichola.vPrávě role v seriálu O.C. mu otevřela dveře k zatím jeho nejtajemnější roli, a to v úspěšném seriálu ZTRACENI, kde jsme ho poprvé mohli vidět ve finále druhé řady. Postava kterou ztvárnil, Charles Widmore, začíná nabývat stále většího významu a pro Alana by mohla být jedním z nejklíčovějších charakterů v kariéře.

Zatím jeho poslední rolí je postava generála Rosse ve čtvrtém pokračování dobrodružné série INDIANA JONES A KRÁLOVSTVÍ KŘIŠŤÁLOVÉ LEBKY.

Martin "3DD!3" Tegel

Herecká filmografie

Filmy

2016 Cradlewood
2015 Vincentův svět
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera
Grace
2012 Beauty and the Beast (TV film)
Na vlásku šťastně až navěky
2011 Happy New Year
Kazatel
Malý kousek nebe
Muži, kteří nenávidí ženy
Proroctví zkázy (TV film)
2010 Lost: The Final Journey (TV film)
Nebojte se tmy
2008 Indiana Jones a Království křišťálové lebky
2005 Bow (TV film)
2004 Když se setmí
Straight Eye: The Movie
2003 Detektivové z Hollywoodu
Rent Control (TV film)
The Extreme Team
2002 Star Trek X: Nemesis
1999 Prezidentova dcera (TV film)
Vetřelec mezi námi (TV film)
1989 Houseboat Horror
1988 Daleká země (TV film)

TV seriály

2019 Dynasty (TV seriál)
Episode 22 (S02E22)
Episode 21 (S02E21)
Episode 20 (S02E20)
další epizody (13)
2018 Dynasty (TV seriál)
Crazy Lady (S02E09)
A Real Instinct for the Jugular (S02E08)
A Temporary Infestation (S02E07)
další epizody (22)
2017 Dynasty (TV seriál)
Rotten Things (S01E09)
The Best Things in Life (S01E08)
A Taste of Your Own Medicine (S01E07)
další epizody (9)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Hodně podlý mord (S06E12)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Návrat (S06E06)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Lions in Winter (S01E05)
Secret City (TV seriál)
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Fit-and-Run (S02E14)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vrátit odesílateli (S13E21)
2015 Top Coppers (TV seriál)
Dominion (TV seriál)
Sine Deo Nihil (S02E13)
House of Sacrifice (S02E10)
The Longest Mile Home (S02E08)
další epizody (8)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Záblesk minulosti (S12E16)
2014 Dominion (TV seriál)
Beware Those Closest to You (S01E08)
Ouroboros (S01E07)
Black Eyes Blue (S01E06)
další epizody (8)
2013 The Mindy Project (TV seriál)
Sk8er Man (S02E07)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Drobek (S02E13)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Atentát (S11E01)
Ať uděláš cokoli (S10E24)
Pomsta (S10E22)
další epizody (5)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Minipenis (S01E03)
Unsupervised (TV seriál)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Dítě měsíčního svitu (S02E07)
Jezerní paní (S02E03)
Jablko rudé jako krev (S01E21)
další epizody (6)
Zločin (TV seriál)
Buldok (S02E11)
Začátky (S02E06)
Paralyzovaný (S02E03)
2011 Bylo, nebylo (TV seriál)
Pasáček (S01E06)
Lovci zločinců (TV seriál)
Nepřítel (S01E08)
Zločin (TV seriál)
Co po tobě zbylo (S01E06)
Tichá ozvěna (S01E04)
Californication (TV seriál)
Odmítnutá (S04E07)
Vincentův svět (TV seriál)
Konec (S08E08)
2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Entry Point (S04E06)
Vincentův svět (TV seriál)
Tequila Sunrise (S07E04)
Ztraceni (TV seriál)
Pro co zemřeli (S06E16)
Kandidát (S06E14)
Šťastní až navěky (S06E11)
další epizody (6)
2009 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Drsní Bretové (S02E03)
Ztraceni (TV seriál)
Proměnná (S05E14)
Mrtvý znamená mrtvý (S05E12)
Život a smrt Jeremy Benthama (S05E07)
další epizody (5)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Liberties (S10E21)
2008 Midnight Man (TV seriál)
Moving Wallpaper (TV seriál)
Námořní hlídka (TV seriál)
Friends Close, Enemies Closer (S02E12)
A Brilliant Career (S02E11)
Shadow Line (S02E09)
další epizody (5)
Torchwood (TV seriál)
Reset (S02E06)
Vincentův svět (TV seriál)
Hra s ohněm (S05E11)
Prvotřídní hajzl (S05E08)
Dívej se nahoru, když chceš dolů (S05E07)
Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Rýsují se věci příští (S04E09)
Druhá žena (S04E06)
další epizody (4)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Záblesky před očima (S03E08)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
2005 E-Ring (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zabít Ariho I. (S03E01)
Soumrak (S02E23)
O.C. (TV seriál)
The O.Sea (S02E23)
The Showdown (S02E22)
The O.C. Confidential (S02E20)
další epizody (15)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Noční můra (S01E16)
Enigma (S01E15)
O.C. (TV seriál)
The Chrismukkah That Almost Wasn't (S02E06)
The SnO.C. (S02E05)
The New Era (S02E04)
další epizody (16)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S03E19)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Hlas ze záhrobí (S01E09)
Mořský vlk (S01E03)
Air Force One (S01E01)
O.C. (TV seriál)
The Best Chrismukkah Ever (S01E13)
The Homecoming (S01E11)
The Perfect Couple (S01E10)
další epizody (4)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Pokrevní bratři (S02E01)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S02E23)
Day 2: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S02E22)
další epizody (7)
Západní křídlo (TV seriál)
Twenty Five (S04E23)
JAG (TV seriál)
Když tají ledy (S08E21)
Ledová královna (S08E20)
2002 American Dreams (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
20 Hours in America: Part I (S04E01)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
Prozřetelnost (S09E10)
Původ (S09E09)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Philly (TV seriál)
The Lone Gunmen (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Kámen, nůžky, papír (S07E11)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Starý známý rituál (S07E08)
Návštěva (S07E06)
1999 Ztracený svět (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
State Coroner (TV seriál)
1995 Plainclothes (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
Pilot (E01)
1994 Frontline (TV seriál)
Janus (TV seriál)
Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Time Trax (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)
1976 Young Doctors, The (TV seriál)

Dokumentární

2013 Once Upon a Time: The Price of Magic (TV film)
2008 'Neighbours' on Five (TV film) - a.z.

TV pořady

2007 The 2007 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace