foto

Wilhelm Gröhl

  • nar. 1.7.1916
    Dolsthaida (Lauchhammer Süd), Preußen, Německá říše
  • zem. 21.12.1985 (69 let)
    Kleinmachnow, Brandenburg, Východní Německo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1981 Polizeiruf 110 - Alptraum (TV film)
1980 Ach, ten doktor (TV film)
Mein Vater Alfons
Nicht verzagen, Trudchen fragen
1978 Amor holt sich nasse Füße (TV film)
Der gepuderte Mann im bunten Rock (TV film)
1977 ...inklusiv Totenschein (TV film)
Absage an Viktoria (TV film)
Polizeiruf 110 - Trickbetrügerin gesucht (TV film)
1976 Ein verdammt schöner Tag (TV film)
Polizeiruf 110 - Bitte zahlen (TV film)
1975 Lota ve Výmaru
V zemi blahobytu (TV film)
1974 Kriminalfälle ohne Beispiel - Nach Abpfiff Mord (TV film)
Nové příběhy z Florentinské 73 (TV film)
1973 Die Nacht der Barrikaden (TV film)
Die Zwillinge
Polizeiruf 110 - Nachttresor (TV film)
1972 Florentinská 73 (TV film)
Kriminalfälle ohne Beispie - Der Fall Brühne-Fehrbach (TV film)
1971 Der Sonne Glut (TV film)
Du und ich und Klein-Paris
Kretschinskis Hochzeit (TV film)
Polizeiruf 110 - Der Fall Lisa Murnau (TV film)
1970 Der Prozess um den gestohlenen Knoblauch
Der Schein trügt (TV film)
1969 Seine Hoheit, Genosse Prinz
Seltsame Liebesbriefe (TV film)
1968 Kriminalfälle ohne Beispiel - Die Dominas-Bande (TV film)
Rosen (TV film)
1967 Ein sonderbares Mädchen (TV film)
1965 Der Reserveheld
1964 Verflixte Bande (TV film)
1963 Das Stacheltier - Wieder mal was Neues
Ten vedle tebe (TV film)
Tote reden nicht (TV film)
1962 Das Stacheltier - Uhr im Ohr
Der Weg nach Füssen (TV film)
Mord in Gateway (TV film)
1960 Das Stacheltier - Umwege
Der Raub der Sabinerinnen (TV film)
1959 Brücke zwischen gestern und morgen (TV film)
Das Stacheltier - Sensation in Glückstal
Fernsehpitaval - Der Fall Harry Domela (TV film)
1957 Lissy
Polonia-Express (TV film)
Zwei Mütter
1956 Falešná karta
1954 Ernst Thälmann - Syn své třídy

TV seriály

1986 Rund um die Uhr (TV seriál)
1984 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Wer bist du? (E94)
1983 Braniborská kronika (TV seriál)
Bühne frei (TV seriál)
1977 Vyplouváme (TV seriál)
Prokurátor má slovo (TV seriál)
Die Zechtour (E53)
1976 Das Mädchen Krümel (TV seriál)
1975 Broddi (TV seriál)
1973 Clown Ferdinand (TV seriál)
Prokurátor má slovo (TV seriál)
Wunder dauern etwas länger (E28)
1972 Die lieben Mitmenschen (TV seriál)
1971 Die Verschworenen (TV seriál)
Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 Botschafter morden nicht (TV seriál)
1969 Drei von der K (TV seriál)
1967 Kriminalfälle ohne Beispiel (TV seriál)
1957 Fernsehpitaval (TV seriál)

Divadelní záznam

1956 Der Weg nach Füssen (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

1967 Der verratene Rebell (TV film)
Die Partner (TV film)
1966 Die Jagdgesellschaft (TV film)
1962 Die Nacht auf der Autobahn (TV film)
1960 Liebe auf den letzten Blick (TV film)
1959 Wenn die Nacht kein Ende nimmt (TV film)
1958 Weil du mich liebst (TV film)
1957 Der blaue Aktendeckel (TV film)

TV seriály

1969 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Ich brauch' kein Kindermädchen (E13)
1968 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Aus der Arbeit einer Schiedskommission (E11)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky