foto

Jayne Wisener

  • nar. 19.5.1987 (30 let)
    Ballymoney, Severní Irsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jayne Wiesner (narozena 19. května 1987) je irská herečka a zpěvačka, známá především svou rolí Johanny v muzikálu Tima Burtona SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET.

Jayne se narodila v Ballymoney a vyrůstala v Coleraine v severním Irsku kde navštěvovala Colerainskou střední dívčí školu. V roce 2005 reprezentovala Antrim na festivalu Rose of Tralee. Byla také členkou hudebního divadla 4 Youth. Během hraní v muzikálu West Side Story v Millennium Forum v Derry si ji všiml hledač talentů, který ji požádal, aby se zúčastnila konkurzu na roli v připravovaném filmu Tima Burtona SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET. V té době jí bylo 19. Na konkurzu se však dozvěděla, že je příliš stará na roli patnáctileté Johanny. Proto poslala e-mailem své fotky bez nalíčení a byla přijata. Kvůli roli studovala na Royal Scottish Academy of Music and Drama po jeden rok.

Jayne si odbyla svůj divadelní debut v představení Parade v divadle Donmar Warehouse v roce 2007. Dále se objevila ve filmu BOOGEYMAN 3. V roce 2009 se objevila v jedné epizodě seriálu THE INBETWEENERS. V letošním roce jí uvidíme ve filmu LIFE JUST IS.

TwoFace

Herecká filmografie

Filmy

2012 Life Just Is
2011 Jana Eyrová
Kiss for Jed Wood, A
2008 Boogeyman 3
2007 Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

TV seriály

2013 London Irish (TV seriál)
2012 The Life and Adventures of Nick Nickleby (TV seriál)
6Degrees (TV seriál)
2011 Injustice (TV seriál)
Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 7 (S03E07)
2010 Uprchlík (TV seriál)
Vexed (TV seriál)
2009 Minder (TV seriál)
2008 The Inbetweeners (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace