foto

Rossif Sutherland

  • nar. 25.9.1978 (40 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rossif Sutherland se narodil ve Vancouveru na pevnině Britské Kolumbie 25.9.1978. Jeho křestní jméno je odvozeno od příjmení režiséra Frédérica Rossifa. Je synem slavného kanadského herce Donalda Sutheralanda a kanadsko-francouzské herečky Francine Racette. Má ještě čtyři další sourozence - bratry Anguse (který je také hercem) a Roega. Další dva sourozenci jsou nevlastní (z prvního manželství Donalda a herečky Shirley Douglas) a jedná se o dvojčata Kiefera a Rachel. Kiefer Sutherland se řadí mezi velmi talentované a uznávané herce stejně jako jeho otec a je hlavní hvězdou seriálu 24 hodin.

Rossif se objevil se ve filmech jako třeba Donnerův TIMELINE (2003) - role Francoise Dontellea, nebo THE RED DOORS (2005) - postava Alexe. Měl také opakující se roli v televizní show ER v průběhu desáté série. Získal ještě malou roličku v kriminálním seriálu MONK a přesněji v epizodě - Mr. Monk and the Other Detective. Od té doby si zahrál hlavní roli boxera ve filmu THE POOR BOY'S GAME (2007) po boku Dannyho Glovera a Flexe Alexandera. Další šanci ukázat se světu dostal v loupežnické komedii HIGH LIFE (2009), kde se mimo jiné v hlavní roli objevil Timothy Olyphant. Se svým otcem si zahrál v krimi-komedii THE CON ARTIST (2010) a Donald Sutherland zde na filmové plátno předstoupil jako nebezpečný boss, u kterého má mladý bývalý vězěň (Rossif) "menší" dluh. Snímek ale nakonec poměrně dost propadl.

Zatím poslední role Rossifa Sutherlanda je z romantické komedie I'm YOURS (2011) o tzv. volné lásce a konci světového spiknutí.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Backstabbing for Beginners
2017 Trench 11
2016 Edge of Winter
2015 Hellions
Hyena Road
Pirate's Passage (TV film)
River
2014 Big Muddy
Broken Face
2012 Officer and a Murderer, An (TV film)
2011 I'm Yours
Pour l'amour de Dieu
2010 Vlastní cestou
2009 Vznešenej život
2007 Bez slitování
2006 Tady Reed Fish
2005 Červené dveře
2003 Proud času

TV seriály

2016 The Expanse (TV seriál)
Rock Bottom (S01E06)
Back to the Butcher (S01E05)
2015 Království (TV seriál)
Klidnější vody (S03E05)
Oheň (S02E22)
Městečko Haven (TV seriál)
Přichází Sandman (S05E17)
Pokus Nathana Wuornose (S05E16)
Síla (S05E15)
2014 Bez hranic (TV seriál)
The Kill Zone (S02E03)
Království (TV seriál)
Poprava (S02E02)
Mor (S02E01)
Vraždění neviňátek (S01E22)
další epizody (12)
2013 Bez hranic (TV seriál)
New Scars, Old Wounds: Part 2 (S01E10)
Pilot: Part 2 (S01E02)
Pilot: Part 1 (S01E01)
Království (TV seriál)
Osudné (S01E08)
Blížící se nebezpečí (S01E05)
Srdce a rozum (S01E04)
další epizody (6)
Policajt (TV seriál)
Děti pro bojiště (S02E03)
Má tajná láska (S02E02)
2011 Kingová (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Team Player (S04E16)
2009 The Listener (TV seriál)
2005 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a druhý detektiv (S04E01)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Půlnoc (S10E21)
Letmý dotek (S10E19)
Odpusť a zapomeň (S10E16)
další epizody (6)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Ztracená (S10E09)
Volný pád (S10E08)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
další epizody (5)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace