foto

Merritt Wever

  • nar. 11.8.1980 (39 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA

Biografie

Celým jménem Siobhan Merritt Wever profesně známá jen jako Merritt Wever se narodila 7. ledna 1980 na Manhattanu v New Yorku. Na svět přišla Merritt díky dárci spermatu a tak otce de facto nikdy neměla. Herectví studovala na Fiorello H. LaGuardia High School a Sarah Lawrence College rovněž v New Yorku.

Svojí hereckou kariéru začala Merritt na Broadwayi jako divadelní herečka. Do světa filmu pronikla poprvé v seriálu Právo a pořádek. Během své kariéry si zahrála v několika veleúspěšných filmech jako třeba Znamení, Útěk do divočiny a nebo oskarový Birdman.

Největší slávu však Merritt přinesla role Zoey Barkow v komediálním seriálu Sestřička Jackie. Za tuto roli byla v roce 2012 a 2013 nominována na cenu Emmy za nejlepší seriálovou herečku ve vedlejší roli a v roce 2013 tuto nominaci proměnila ve výhru a filmovým fandům se do paměti zapsala svým legendárním proslovem ve kterém řekla jen "Děkuji moc, děkuji moc, musím jít. Sbohem".

Dnes Merritt žije stále na Manhattanu a velmi čile se věnuje herectví. V roce 2015 se například objevila v úspěšném seriálu Živí mrtví.

Zdeněk "Demonn" Čapek

Herecká filmografie

Filmy

2019 Manželská historie
2018 Charlie Says
Vítejte v Marwenu
2016 Poslední tvář
2015 Meadowland
2014 Birdman
2013 Nezapomeň na lásku (TV film)
2011 Boys on Film 7: Bad Romance
The Strange Ones
2010 Greenberg
Nábyteček
2009 Hledaný
Posel
2008 Oprávněné vraždy
2007 Michael Clayton
Neal Cassady
Útěk do divočiny
2005 1/4life (TV film)
Dvanáctiletí
2004 A Hole in One
Něco, co stvořil Bůh (TV film)
2003 Bringing Rain
Season of Youth
2002 Znamení
2001 Zabít nebo zemřít: Hráči - série sedmá
1998 Adventures of Sebastian Cole, The
Stávka!
1997 Na vlastní pěst
1995 Stalo se v Blue River (TV film)

TV seriály

2020 Utíkej (TV seriál)
Trick (E07)
Tell (E06)
Jump (E05)
další epizody (7)
2019 Neuvěřitelná (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
2017 Godless (TV seriál)
Homecoming (E07)
Dear Roy... (E06)
Shot the Head off a Snake (E05)
další epizody (7)
2015 Živí mrtví (TV seriál)
Dvojnásobná dálka (S06E14)
Ještě není zítra (S06E12)
Rozvázat uzly (S06E11)
další epizody (9)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Krátce se pomodlím (S07E12)
Vigilante Jones (S07E11)
Jackie a Wolfe (S07E10)
další epizody (12)
2014 Sestřička Jackie (TV seriál)
Let (S06E12)
Sesterství (S06E11)
Sidecar a spermicid (S06E10)
další epizody (12)
2013 Nová holka (TV seriál)
Dvojité rande (S03E03)
Blbeček (S03E02)
Se vším všudy (S03E01)
další epizody (7)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Duše (S05E10)
Srdce (S05E09)
Zapomeň na to (S05E08)
další epizody (10)
2012 Dobrá manželka (TV seriál)
After the Fall (S03E16)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Zvládni svůj skandál (S04E10)
Stokrát nic (S04E09)
Horká a studená (S04E08)
další epizody (10)
2011 Sestřička Jackie (TV seriál)
Hluchý, slepý, nádor a test moči (S03E12)
Trénink s pálkou (S03E11)
Kašli na lemury (S03E10)
další epizody (12)
2010 Sestřička Jackie (TV seriál)
Roky služby (S02E12)
Co den přinese (S02E11)
Spící psi (S02E10)
další epizody (12)
2009 Sestřička Jackie (TV seriál)
Zdravotnictví a film (S01E12)
Automat na léky (S01E11)
Prsteníček (S01E10)
další epizody (12)
2007 Studio 60 (TV seriál)
What Kind of Day Has It Been (E22)
Breaking News (E18)
4 A.M. Miracle (E16)
další epizody (5)
2006 Studio 60 (TV seriál)
The Christmas Show (E11)
B-12 (E10)
The Wrap Party (E06)
další epizody (7)
Usvědčeni (TV seriál)
2005 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Záměna (S03E05)
Právo a pořádek (TV seriál)
Sects (S15E19)
2003 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Divoké sny (S02E11)
Varování před bouřkou (S02E10)
2002 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Sestry (S02E07)
Právo a pořádek (TV seriál)
American Jihad (S13E01)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Mad Dog (S07E18)

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce