foto

Karel Šíp

  • nar. 1.6.1945 (74 let)
    Praha, Československo

Biografie

Karel Šíp se narodil 1.6.1945 v Praze.Vystudoval střední průmyslovou filmovou školu v Čimelicích. Je podruhé ženatý, se svou první manželkou Marcelou Holanovou má syna Karla (*1981) a se svou současnou manželkou Ivou Havránkovou má syna Honzíka (*2004).

V roce 1971 založil s Jiřím Schellingrem skupinu Faraon. Prosazuje se jako textař a později jako moderátor. Na kontě má několik alb a spolupráci např. S Karlem Gottem nebo Leonou Machálkovou. V moderování se věnuje převážně zábavě v pořadech HITŠARÁDA (s Jaroslavem Uhlířem), KLIP KLAP, MOŽNÁ PŘÍDE I KOUZELNÍK, HOROSKOPIČINY, SKOPIČINY, TYJÁTR, PAŠKAL a VŠECHNOPÁRTY. Také moderoval pořad věnován pěveckým amatérům ROZJEZDY PRO HVĚZDY. Ve filmu se objevil ve snímku VRCHNÍ, PRCHNI! či seriálu HOSPODA. Je také autorem knihy Skopičiny mýho života (2001).

doktofaust

Herecká filmografie

Filmy

2012 Probudím se včera
2009 Líbáš jako Bůh
Sanatorium (divadelní záznam)
1992 Marcela má křtiny (TV film)
1989 Starosta má starosti (TV film)
1980 Vrchní, prchni!

TV seriály

2013 Škoda lásky (TV seriál)
Škoda lásky (S01E01)
2004 Redakce (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Reklama (S01E16)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Noční chodec (E01)
1988 Divadlo jednoho diváka (TV seriál)

Dokumentární

2018 Banik!!! (TV film)
2014 Tajemství Jaroslava Uhlíře (TV film)
2013 Tajemství rodu (TV seriál)
Karel Šíp (S01E01)
2012 Tajemství Petry Janů (TV film)
2011 Tajemství Jiřiny Bohdalové (TV film)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Jiřina Bohdalová (S01E03)
2006 Táta jako máma (TV seriál)
2005 Holka od Červený řeky (koncert)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
2000 Pohádka o Bohemce
1995 Pocta rokenrolovému králi (koncert)
1982 Karel Gott v Lucerně (koncert)

Scenáristická filmografie

Filmy

1994 HerGott (TV film)

TV pořady

2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2014 TýTý 2013 (TV pořad)
2013 TýTý 2012 (TV pořad)
2005 Jaroslav Uhlíř v Lucerně (TV pořad)
2001 Po kolenou za Helenou (TV pořad)
2000 Miss tisíciletí (TV pořad)
1999 NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1989 Karel Gott v Lucerně (TV pořad)
1985 Galasuperšou (TV pořad)

Host

TV pořady

2017 Linka (TV pořad)
2016 Dárkový koš pro Jiřinu (TV pořad)
Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy (TV pořad)
2015 Fotbalista roku 2014 (TV pořad)
Novoroční přípitek (TV pořad)
Sedmdesát smíchů Karla Šípa (TV pořad)
Skrytý potenciál (TV pořad)
TýTý 2014 (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
TýTý 2013 (TV pořad)
2013 60 pečetí (TV pořad)
Nejlepší Večerníček (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
Legendární historky (TV pořad)
Sportu zdar! (TV pořad)
Trumfy Miroslava Donutila (TV pořad)
TýTý 2010 (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 7 divů Česka (TV pořad)
Mazec (TV pořad)
TýTý 2009 (TV pořad)
2009 Slavné parodie (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Nezapomenutelné scénky (TV pořad)
Televizní úsměvy (TV pořad)
2007 Život je kabaret (TV pořad)
2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
Silvestr za oponou (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Jaroslav Uhlíř v Lucerně (TV pořad)
Koktejl smíchu (TV pořad)
Nova sobě (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
Vzpomínky nám zůstanou (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Za oponou (TV pořad)
2004 10 let s vámi (TV pořad)
Bumerang (TV pořad)
Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
Tak mi tedy řekněte (TV pořad)
Život plný písniček (TV pořad)
2003 Odkud já vás znám (TV pořad)
Paškál (TV pořad)
Silvestrovská Manéž Bolka Polívky (TV pořad)
Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Střelnice (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2001 (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
Tisíc růží pro Jiřinu (TV pořad)
Tyjátr (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Souhvězdí Novy (TV pořad)
1999 Babeta (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Na plovárně (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1992 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1990 Aby bylo veselo (TV pořad)
Šaráda (TV pořad)
1989 Karel Gott v Lucerně (TV pořad)
1988 Dárky (TV pořad)
Hodina zpěvu (TV pořad)
Hudba: Uhlíř, Slova: Svěrák (TV pořad)
Silvestr 1988 aneb Jak jsme to neviděli (TV pořad)
1987 Dárky (TV pořad)
Inventura (TV pořad)
Jedeme dál (TV pořad)
Klip klap (TV pořad)
1985 Galasuperšou (TV pořad)
1984 Silvestrovská féerie (TV pořad)
1982 Galašaráda (TV pořad)
Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
1978 Hitšaráda (TV pořad)
1976 Písničky z obrazovky (TV pořad)
1973 Televizní klub mladých (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace