foto

Seong Ji

  • nar. 27.2.1977 (43 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Rodným jménem Kwang Tae Geun, se narodil v Seoulu 27. února. Rodiče z něho chtěli mít učitele, ale poté, co uviděl Dustina Hoffmana ve filmu Rain Man, začal chodit na Hanyang Universitu a studovat divadlo a film. Poprvé si zahrál v seriálu Wonderful Days a v roce 2002 hrál v romantické komedii The Hidden Princess

Převratem v jeho kariéře se stal seriál All In, kde si zahrál po bohu svého budoucího učitele Byeong-heon Lee. Další v řadě seriálů se stal i Save the Last Dance for Me, kde hrál businessmana s amnésií, který se zamiluje do dívky vlastnící bistro, a ta mu bude pomáhat s uzdravením. 

V roce 2005 se vrátil z vojenské služby a  dočkal se comebacku se seriálem New Heart. Přestože ve skutečnosti je velmi plachý, ukázal v tomto dramatu svou druhou stánku. V roce 2008 hrál po boku mnoha známých herců ve film-noir jménem Fate, o temné stránce přátelství. Swallo the Sun byla jeho druhá spolupráce s tvůrci All In. Drama bylo podle novely od Kang Chul Hwa a natáčeno na Jeju Island, v Las Vegas a Jižní Africe. 

V roce 2010 podepsal smlouvu s Namoo Actors a hrál v seriálu Kim So-Ro the Iron King. Znám je pro role v Royal Family, Protect the Boss a The Great Seer. Hrál ale i ve filmech jako My PS Partner a Confession.

S herečkou Hwang Jeong Eum hrál ve dvou seriálech po sobě, a to v dramatickém Secret a Kill me, Heal me. Za oba seriály dostali více než jednu cenu.

Lucie "Zelilu007" Zelinková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Myeongdang
2016 Baempaieoneun uri yeopjibe sanda
2014 Joeun chingoodeul
2012 Naui P.S. pateuneo
2008 Sookmyeong
2005 Hyeolui nu
2004 Shin angyō onshi
2002 Hwiparam gongju

TV seriály

2019 Euisayohan (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2018 Aneun waipeu (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2017 Pigoin (TV seriál)
Episode 18 (E18)
Episode 17 (E17)
Episode 16 (E16)
další epizody (18)
2016 Ddanddara (TV seriál)
2015 Kilmi, hilmi (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
2013 Bimil (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2012 Daepoongsoo (TV seriál)
2011 Boseuga dallajyeotteoyo (TV seriál)
Episode 18 (E18)
Episode 17 (E17)
Episode 16 (E16)
další epizody (18)
Loyeol paemilli (TV seriál)
2010 Kim Soo Ro (TV seriál)
2009 Taeyangeul samkyeora (TV seriál)
2007 Nyuhateu (TV seriál)
2005 Deollineun gaseum (TV seriál)
2004 Majimak chumeun nawa hamkke (TV seriál)
2003 Hwangui yeoja (TV seriál)
Olin (TV seriál)
2002 Haetbit sanyang (TV seriál)
2001 Hwaryeohan shijeol (TV seriál)
Matissneun cheonghon (TV seriál)
결혼의 법칙 (TV seriál)
2000 자꾸만 보고 싶네 (TV seriál)
1999 Kaiseuteu (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Samsi sekki (TV pořad)
2011 힐링캠프, 기쁘지 아니한가 (TV pořad)
2010 Reonning maen (TV pořad)
1998 뮤직뱅크 (TV pořad) - mod.