foto

Heinz Weixelbraun

  • nar. 19.5.1963 (54 let)
    Spittal an der Drau, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento populární rakouský, převážně divadelní herec se narodil 19. května 1963 v rakouském městečku Spittal an der Drau. Studoval herectví ve Vídni a v roce 1984 z něj složil ve Vídeňském lidovém divadle zkoušku.

Jeho filmová kariéra začala v roce 1987, a to epizodou z seriálu MÍSTO ČINU s názvem WUNSCHLOS TOT. Ve stejném roce ztvárnil malou roli v televizním filmu DAS RAUHE LEBEN. Mezi jeho první významnější role patřila role Georga v německém filmu DIE SKORPION FRAU. Následovaly role ve filmech jako ERWIN UND JULIA z roku 1990 či SUSED z roku 1993. V roce 1994 dostal zatím svoji nejvýznamnější roli, a to komisaře Christiana Böcka v populárním německém seriálu KOMISAŘ REX. V seriálu vydržel čtyři série.

Během svého účinkování v seriálu KOMISAŘ REX se ještě objevil ve dvou epizodách ze seriálu MÍSTO ČINU a televizních filmech jako 1945 z roku 1994 nebo SCHWARZE TAGE z roku 1995. Naposledy stál před kamerou v roce 1998, a to v epizodě Ohňostroj z populárního německého seriálu MEDICOPTER 117. Nyní je Heinz ženatý, má dvě děti a věnuje se převážně divadlu.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

1997 Hochzeit, Die
1996 Hoch Zeit
Komisař Rex - Anděl se čtyřmi tlapkami (TV film)
1995 Schwarze Tage (TV film)
Tatort - Bomben für Ehrlicher (TV film)
Tatort - Die Freundin (TV film)
1994 Bauernschach (TV film)
1945 (TV film)
1993 Der Nachbar
1992 Die fliegenden Kinder
1991 Erste Liebe, Eine
1990 Erwin und Julia
1989 Skorpionfrau, Die
1988 Unter Freunden
1987 Rauhe Leben, Das (TV film)
Tatort - Wunschlos tot (TV film)

TV seriály

2009 Schnell ermittelt (TV seriál)
1998 Medicopter 117 (TV seriál)
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace