foto

Alexander Pschill

  • nar. 13.6.1970 (50 let)
    Wien, Wien, Rakousko

Biografie

Tento populární rakouský herec se narodil 13.6.1970 ve Vídni v Rakousku. Už odmalička se toužil stát se hercem a za svým snem si také šel. Vystudoval proto hereckou konzervatoř v Seatlu a také ve Washingtonu.

Poprvé se před kamerou objevil v roce 1990 v italském filmu TEMPATION a za tři roky v roce 1993 hrál v rakouském televizním filmu 1945. Následovaly malé role v televizních filmech jako GLUCK AUF RATEN z roku 1995 či DER SOHN DES BABYMACHERS z roku 1996 a poté už větší role ve filmech jako BEASTIE GIRL nebo ALLES WERDEM HUT. Od roku 2002 účinkoval v populárním seriálu KOMISAŘ REX kde ztvárnil roli třetího Rexova pána Marka Hoffmana. V seriálu vydržel dvě série. Krom toho jsme Alexandra mohli také vidět v seriálu SOKO VÍDEŇ nebo televizním filmu LUCIA z roku 2005.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

2019 Gandhi Hollywood
Schmucklos
2017 CopStories: Stille Nacht (TV film)
2015 Blockbuster: Das Leben ist ein Film
2014 Das Wiedersehen
2011 Vatertag
2010 Alle Sieben Wellen
Die Verrückte Welt der Ute Bock
Gut gegen Nordwind (TV film)
Todespolka
2007 Facetten
Marlon, Mama, Menschenmatsch
2005 Lucia (TV film)
T-Bone
2004 Der Bestseller - Wiener Blut (TV film)
Schatten
1999 Zwei Frauen, ein Mann und ein Baby (TV film)
1998 Alles werden gut
Beastie Girl
Thanksgivin', die nachtblaue Stadt
1996 Sohn des Babymachers, Der (TV film)
1995 Glück auf Raten (TV film)
1994 1945 (TV film)
71 fragmentů chronologie náhody
1993 Das Dorf an der Grenze - Kärnten 1991 (TV film)
1990 Temptation

TV seriály

2020 Letzter Wille (TV seriál)
Wischen ist Macht (TV seriál)
Alles für den Hugo (E16)
2013 Janus (TV seriál)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
další epizody (7)
4 ženy a pohřeb (TV seriál)
Mannsteufel (S05E02)
2010 Schnell ermittelt (TV seriál)
Laura Czerny (S02E05)
Der Winzerkönig (TV seriál)
Die Krise (S03E05)
2009 Die Lottosieger (TV seriál)
Macht 6 glücklich? (S01E01)
2007 Soko Vídeň (TV seriál)
In vino veritas (S03E12)
2002 Julia - Eine ungewöhnliche Frau (TV seriál)
Heimkehrer (S03E07)
Der wilde Reiter (S03E05)
Unschuldig (S03E04)
další epizody (5)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
Julia - Eine ungewöhnliche Frau (TV seriál)
Ein Neubeginn (S02E05)
Der Hormonskandal (S02E01)
1995 Aus heiterem Himmel (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Stopy po krvi (S02E02)
1979 Das Dorf an der Grenze (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 Stadtgespräch (TV pořad)