foto

Wolf Bachofner

  • nar. 1961
    Vídeň, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Wolf Bachofner se narodil roku 1961 ve Vídni, hlavním městě Rakouska. Jako adolescent absolvoval soukromou hereckou školu ve svém rodném městě. Od roku 1980 měl angažmá ve Vídeňském divadle, kde svoji činnost po dvou letech přerušil. V roce 1982 se Bachofner přestěhoval do Lince a jako herec působil v Zemském divadle. V 2. polovině 80. let 20.století se objevoval ve vídeňském Volkstheatru. Na začátku 90. let se představil i v několika televizních seriálech.

V projektu DER NACHBAR si zahrál vedle české herečky Dany Vávrové, která hrála za socialismu v řadě seriálů Československé televize, např. Arabela, My všichni školou povinní či Bambinot. Nejslavnější rolí se stala nejen v Česku, ale také v Rakousku Bachofnerovi role policejního komisaře Petera Höllelera v kriminálním seriálu KOMISAŘ REX. Wolf Bachofner zde prokázal své herecké nadání. Komisař Hölleler se stal u mnohých českých diváků oblíbenou postavičkou detektivních příběhů. Hölleler byl členem mort-party vídeňské policie. Každodenní případy zlodějů, vrahů a mnohých dalších byly řešeny policejním psem Rexem, jeho pánem Moserem, Christianem Böckem a právě Höllelerem.

Zatímco Moser s Böckem byli v terénu, komisař Hölleler, dobrácký tlouštík, hledal stopy zločinu ve starých zežloutlých spisech v kanceláři, čímž byl velice důležitou součástí Moserovy jednotky. Seriál pro Bachofnera končil roku 1998, kdy komisař Hölleler odešel od policie, neboť zdědil hospůdku po příbuzných. Dnes pracuje Wolf Bachofner na volné noze a hostuje v několika Frankfurtských divadlech.

Martin "Qvido" Kratochvíl

Herecká filmografie

Filmy

2014 Clara Immerwahrová (TV film)
Země zločinu: Mrtvá s jednou botou (TV film)
2012 Španělsko
2011 Ich - In Serie
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Leben ist keine Autobahn, Das
Láska na vlastní nebezpečí (TV film)
2010 Heimat zu verkaufen (TV film)
2009 Mein Kampf
2008 Darum
Mutig in die neuen Zeiten - Alles anders (TV film)
2006 Mutig in die neuen Zeiten - Nur keine Wellen (TV film)
2005 Ich bin ein Berliner (TV film)
Mutig in die neuen Zeiten - Im Reich der Reblaus (TV film)
2004 Eva Blond: Trpaslík v úschovně zavazadel (TV film)
2002 Ikarus
2000 Jedermann (TV film)
1999 Viehjud Levi
1998 Männer! (TV film)
1997 Místo činu: Frankfurt - Soví hrad (TV film)
Qualtingers Wien
1996 Jugofilm
Stockinger: Salzburger Kugeln (TV film)
1995 Die Ameisenstraße
Nachtbus
1993 Der Nachbar
Dieses naive Verlangen (TV film)
1992 Dead Flowers
1991 Arbeitersaga: Winter 1991 - Das Lachen der Maca Daracs (TV film)
Hund und Katz
1990 Erwin und Julia
Himmel oder Wienerstadt (studentský film)
1987 Tatort: Flucht in den Tod (TV film)
Vergiss Sneider!
1984 Fliehkraft (studentský film)

TV seriály

2014 Die Detektive (TV seriál)
2013 Paul Kemp - Alles kein Problem (TV seriál)
Schwarz auf weiß (E07)
2009 Schnell ermittelt (TV seriál)
2006 Der Winzerkönig (TV seriál)
Fatale Forderungen (S01E08)
Blinde Eifersucht (S01E07)
2005 4 ženy a pohřeb (TV seriál)
2004 SOKO Wismar (TV seriál)
2002 Blond: Eva Blond! (TV seriál)
1996 Stockinger (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Anděl se čtyřmi tlapkami (S03E10)
1995 Komisař Rex (TV seriál)
Maskovaná smrt (S02E05)
Smrtící svádění (S02E04)
Vražedné léto (S02E03)
další epizody (11)
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Lepší dům (S01E08)
Diagnóza vražda (S01E07)
Mrtvá ze Schönbrunnu (S01E06)
další epizody (8)

Dokumentární

2010 Eichmanns Ende (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace