foto

Taylor Kitsch

  • nar. 8.4.1981 (39 let)
    Kelowna, British Columbia, Kanada

Biografie

Taylor Kitsch se narodil 8. dubna 1981 ve městě Kelowna (British Columbia, Kanada). Má dva starší bratry a dvě nevlastní mladší sestry. Původně se měl stát profesionálním hokejistou a hrát za Langley Hornets v kanadské BCHL, ale zranění kolene jeho kariéru ukončilo. Poté se v roce 2002 přestěhoval do New Yorku, kde studoval herectví a podepsal smlouvu s modelovou agenturou IMG.

Vrátil se do Vancouveru a rok na to podepsal smlouvu s produkční společností Untitled Entertaiment. Jeho kariéra začala následující rok, kdy hrál po boku Samuela L. Jacksona v adrenalinem nabitém snímku HADI V LETADLE (2006), ve filmu režiséra Rennyho Harlina SÍLY TEMNA (No. 1 návštěvnosti amerických kin za září 2006), stylovém thrilleru od Lakeshore Entertaiment a Sonny Screen Gems, kde čtyři mladí čarodějové svádí bitvu s mocnou, starověkou nadpřirozenou silou, hrál jednoho z čarodějů - studenta Pogua Parryho. V roce 2006 se objevil v komedii JOHN TUCKER MUSÍ ZEMŘÍT, kde hrál například s Jessem Metcalfem, Ashanti či Sophií Bush.

V současnosti je k vidění v seriálu NBC FRIDAY NIGHT LIGHTS jako hráč amerického fotbalu Tim Riggins. V únoru 2008 se upsal k roli Gambita v X-Men sérii X-MEN ORIGINS: WOLVERINE (duben 2009) – po natáčení prohlásil: „Vraždil bych, abych si zase mohl zahrát Gambita.“

V roce 2009 souhlasil s rolí ve filmu Stevena Silvera THE BANG BANG CLUB – dokumentu o závěrečných krvavých dnech Apartheidu v JAR. Zde se objeví po boku Ryana Phillipa a Malina Akermana. Předpokládaná premiéra v roce 2010. V květnu 2009 bylo oznámeno, že si Kitsch zahraje hlavní roli ve filmu JOHN CARTER OF MARS, spolu s ex-spolupracovnicí z X-Men Origins: Wolverine Lynnn Colins. Navrhovaná premiéra 2012.

haydee

Herecká filmografie

Filmy

2019 21 Bridges
2017 Americký zabiják
Hrdinové ohně
The Dig
2016 Syoopeo peulenjeu
2014 Stejná srdce (TV film)
2013 Jak ulovit Dr. Lewise
Na život a na smrt
2012 Bitevní loď
Divoši
John Carter: Mezi dvěma světy
2010 Bang Bang Club
2009 X-Men Origins: Wolverine
2006 Hadi v letadle
John Tucker musí zemřít
Síly temna

TV seriály

2020 Shadowplay (TV seriál)
2018 Waco (TV seriál)
Day 51 (E06)
Stalling for Time (E05)
Of Milk and Men (E04)
další epizody (6)
2015 Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Černé mapy a pokoje v motelu (S02E07)
Kostel v troskách (S02E06)
další epizody (8)
2011 Světla páteční noci (TV seriál)
Always (S05E13)
Texas Whatever (S05E12)
The March (S05E11)
další epizody (4)
2010 Světla páteční noci (TV seriál)
Expectations (S05E01)
Thanksgiving (S04E13)
Laboring (S04E12)
další epizody (7)
2009 Světla páteční noci (TV seriál)
In the Bag (S04E07)
Stay (S04E06)
The Son (S04E05)
další epizody (9)
2008 Světla páteční noci (TV seriál)
A Hard Rain's Gonna Fall (S03E11)
The Giving Tree (S03E10)
Game of the Week (S03E09)
další epizody (17)
2007 Světla páteční noci (TV seriál)
The Confession (S02E09)
Seeing Other People (S02E08)
Pantherama! (S02E07)
další epizody (20)
2006 Kyle XY (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Světla páteční noci (TV seriál)
It's Different for Girls (S01E10)
Full Hearts (S01E09)
Crossing the Line (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
2012 The Hill Chris Climbed: The Gridiron Heroes Story

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(65)