foto

Dragan Marinkovič

  • nar. 28.10.1950 (69 let)
    Zemun, Srbija, Jugoslávie

Biografie

Dragan Marinković (1950, Bělehrad) je absolventem Akademie umění, oboru filmová a televizní režie, ale i právnické fakulty, kde se specializoval na mezinárodní právo. Svoji tvůrčí dráhu zahájil v roce 1977 jako televizní dokumentarista s tím, že především v 80. letech točil i pro australskou televizi. Z jeho seriálové tvorby připomeňme tituly Ex Libris (1985), Nikola Tesla (1990), Neka čudna zemlja (Nějaká divná země, 1988)ad. V oblasti celovečerní tvorby debutoval v roce 1993 filmem Vizantijsko plavo (Byzantská modř). Černá komedie Boomerang (Bumerang) je druhým titulem jeho hrané režijní filmografie.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Pijavice
2004 Diši duboko
2001 Bumerang
1993 Vizantijsko plavo
1988 Neka čudna zemlja

Dokumentární

1979 Elektra opus 1979

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Pijavice
2004 Diši duboko
2001 Bumerang
1993 Vizantijsko plavo
1988 Neka čudna zemlja

Dokumentární

1979 Elektra opus 1979

Producentská filmografie

Filmy

2019 Pijavice

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky