foto

Björn Stein

  • nar. 17.11.1970 (50 let)
    Göteborg, Švédsko

Biografie

Björn Stein (Göteborg, Švédsko) studoval na začátku 90. let krátce na Filmovém institutu ve Stockholmu, poté se věnoval natáčení reklam, hudebních videoklipů a jednotlivých epizod pro televizní seriály. Působí rovněž jako střihač; v této profesi se uplatnil i v Bouři.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Eld och lågor
2013 Neplač pro mě
2012 Underworld: Probuzení
2010 Skrýš
2005 Bouře

TV seriály

2020 Schatten der Mörder – Shadowplay (ZDF-Fassung) (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Shadowplay (TV seriál)
2016 Půlnoční slunce (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2006 Rebelové a hrdinové (TV seriál)
2003 De drabbade (TV seriál)
2002 Spung (TV seriál)

Střihačská filmografie

Filmy

2019 Eld och lågor

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Půlnoční slunce (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2011 Most (TV seriál)

Host

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)