foto

Titus Welliver

  • nar. 12.3.1961 (59 let)
    New Haven, Connecticut, USA

Biografie

Titus B. Welliver se narodil 16. března 1961 v New Haven, Connecticut v USA. Měří 183 cm. Jeho otec Neil Welliver je slavný malíř krajinek, matka byla módní návrhářka. Má tři bratry, z níž jeden byl zabit v zámoří. Titus vyrůstal mezi básníky a malíři. Původně chtěl být jako jeho otec malířem. Poté se přesunul do New Yorku, kde se zapsal do HB Acting Studios, když navštěvoval universitu. Proto, aby se udržel na universitě dělal různé práce a to od barmana až po stavebního dělníka.

Jeho první zaplacená herecká práce byla v NAVY SEALS s Charliem Sheenem. Poté měl role v mnoha filmech, včetně THE DOORS, MULHOLLAND FALLS, TWISTED, BIKER BOYZ a v roce 2005 remake ÚTOK NA OKRSEK 13. Nejvíce se ale proslavil v seriálech DEADWOOD a hlavně ve ZTRACENÝCH, kde hraje muže v černém, což se dá vysvětlit tak, že hraje tu záhadnou kouřovou příšeru, která se převtěluje do mrtvých lidí. V současnosti také hraje v seriálu DOBRÁ MANŽELKA.

Roku 1998 si vzal herečku Joannu Heimbold. Má syna jménem Eamonn Lorcan Charles, který se narodil 20. května 1999. S herečkou je údajně rozveden. Roku 2002 se mu narodil druhý syn. Vlastní domov v Maine, kde žije s rodinou a dalmatinem Peteyem. Zajímá se o ekologii a charitu. Dává hodně na výzkum AIDS a svalové dystrofie. Jeho otec zemřel v roce 2005. Titus hraje na harmoniku a má dvě tetování. Na levém předloktí harfu, a na pravém nadloktí symbol karate DoJo.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2019 Smrtící romance
2018 Plán útěku 2
2016 Pod rouškou noci
2014 Poker Night
Transformers: Zánik
2013 Red 2
2012 Argo
Marvel One-Shot: Item 47
Midnight Sun (TV film)
Muž na hraně
Země naděje
2011 Awakening (TV film)
Na stopě vrahovi (TV film)
2010 Lost: The Final Journey (TV film)
Město
True Blue (TV film)
2009 Krásný Harry
Other People's Parties
2008 Danny Fricke (TV film)
Hloubka duše
Narrows
2007 Gone, Baby, Gone
2005 Přepadení 13. okrsku
2004 Klíč k vraždě
2003 Motorkáři
2001 Blondýnka (TV film)
2000 Dnes nebo nikdy
1999 Cement
Chladnokrevná hra (TV film)
1998 Den, kdy zabili Lincolna (TV film)
1997 Big Fall, The
Clearing, The
Tvrdí chlapi (TV film)
1996 Boss
1995 Katie - Dítě divočiny
1994 Nulová tolerance
One Woman's Courage (TV film)
Slepá spravedlnost (TV film)
1992 Procitnutí (TV film)
1991 Gangsteři
The Doors
1990 Námořní pěchota
Ztracený Capone (TV film)

TV seriály

2021 Bosch (TV seriál)
Epizoda 10 (S07E10)
Epizoda 9 (S07E09)
Epizoda 8 (S07E08)
další epizody (10)
2020 Bosch (TV seriál)
Some Measure of Justice (S06E10)
Dark Sacred Night (S06E09)
Copy Cat (S06E08)
další epizody (10)
2019 Bosch (TV seriál)
Ten hajzl se podepsal (S05E10)
Zadržte noc (S05E09)
Hora spásy (S05E08)
další epizody (10)
2018 Bosch (TV seriál)
Kniha zemřelých (S04E10)
Rojo Profundo (S04E09)
Temná obloha (S04E08)
další epizody (10)
Policie Chicago (TV seriál)
Ghosts (S05E18)
2017 Bosch (TV seriál)
Mořští králové (S03E10)
Přesná muška (S03E09)
Aye Papi (S03E08)
další epizody (10)
2016 Bosch (TV seriál)
Padni komu padni (S02E10)
Královna mučedníků (S02E09)
Držme se peněz (S02E08)
další epizody (10)
2015 Bosch (TV seriál)
My a oni (S01E10)
Kouzelný hrad (S01E09)
High Low (S01E08)
další epizody (9)
Poslední loď (TV seriál)
Vzpoura (S02E02)
Město zatracených (S02E01)
Kravaťáci (TV seriál)
Uninvited Guests (S05E09)
Privilege (S05E06)
2014 Bosch (TV seriál)
Zlé období (S01E01)
Poslední loď (TV seriál)
Všude dobře, doma nejlíp (S01E10)
Testy (S01E09)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Konec začátku (S01E16)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Výboj (S01E06)
Ve službách FBI (TV seriál)
Starý zločin (S04E16)
Vysoká hra (S04E12)
2012 Doteky osudu (TV seriál)
Cesta, kterou ses nedal (S01E13)
Prstenec 2 (S01E12)
Prstenec 1 (S01E11)
další epizody (13)
Grimm (TV seriál)
Three Coins in a Fuchsbau (S01E13)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Catherinina dobrodružství (S12E12)
Paní Willowsová lituje (S12E11)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Vnitřní boj (S01E03)
Dobrá manželka (TV seriál)
Tajné informace (S03E07)
Závěrečná řeč (S02E23)
Smrt obhájce (S02E19)
další epizody (6)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Jako na zip (S12E09)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Velký úklid (S02E04)
Náhlý zvrat (S02E03)
Opět u kormidla (S02E01)
další epizody (8)
Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
další epizody (9)
Lovci duchů (TV seriál)
Kladivo bohů (S05E19)
Ztraceni (TV seriál)
Přes moře (S06E15)
Navěky (S06E09)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Striptérka (S01E02)
Pilot (S01E01)
Kings (TV seriál)
Chapter One (E09)
Zákon gangu (TV seriál)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
Munice (S02E10)
Lovci duchů (TV seriál)
Jezdec na ohnivém koni (S05E02)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Druhý bratr pana Monka (S07E10)
2008 Mentalista (TV seriál)
Raising the Bar (TV seriál)
Na doživotí (TV seriál)
Hledej své šťastné místo (S02E01)
Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Pád ke dnu (S04E15)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Jericho (TV seriál)
Why We Fight (S01E22)
Žralok (TV seriál)
In Absentia (S02E07)
Vražedná čísla (TV seriál)
Honba za pokladem (S03E13)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Věc důvěry (S05E05)
2006 Unesený (TV seriál)
Deadwood (TV seriál)
Řekněte mu něco hezkýho (S03E12)
Vedoucí postavení (S03E11)
Neustálé pulzování (S03E10)
další epizody (10)
2005 Closer (TV seriál)
Deadwood (TV seriál)
Chlapec, ke kterému promlouvá země (S02E12)
Propustka pro šlapky (S02E11)
Krok vpřed, ale žádný zázrak (S02E10)
další epizody (8)
2004 Deadwood (TV seriál)
Zaprodán hříchu (S01E12)
Pevná chůze (S01E11)
Pan Wu (S01E10)
2002 Taxík (TV seriál)
Zóna soumraku (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Ladies' Day (S04E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Resilience (S04E10)
2001 Big Apple (TV seriál)
UC: Undercover (TV seriál)
2000 Falcone (TV seriál)
Takový je život (TV seriál)
1999 Total Recall 2070 (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Equinox, část druhá (S06E01)
Equinox, část první (S05E25)
1997 Advokáti (TV seriál)
Hide and Seek (S02E11)
Brooklyn South (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Kindred: The Embraced (TV seriál)
Murder One (TV seriál)
Episode 5 (S02E05)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
1995 Policie New York (TV seriál)
Aging Bull (S03E07)
E.R. (S03E01)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
New York Undercover (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Padá soumrak (S01E20)
1993 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Forever Ambergris (S05E03)
1992 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Strach srdce (S02E23)
1991 The Commish (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney

Producentská filmografie

TV seriály

2018 Bosch (TV seriál)
Kniha zemřelých (S04E10)
Temná obloha (S04E08)
Přehlédnuté souvislosti (S04E07)
další epizody (7)
2017 Bosch (TV seriál)
Bůh se dívá (S03E03)
Veterán (S03E01)

Host

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)

Fanoušci tvůrce