foto

Larry Clark

  • nar. 19.1.1943 (76 let)
    Tulsa, Oklahoma, USA

Biografie

Tento fotograf a režisér kontroverzních filmů, spisovatel, producent, syn Frances a Lewise Clarkových se narodil 19. ledna 1943 v Tulse v Oklahomě.

Larryho matka byla profesí fotografkou dětí a brzy začal fotit i Larry. Před objektivem se mu vystřídala spodina z jeho rodného města (narkomani, prostitutky, pasáci). Po ukončení studií na Layton School of Art v Milwaukee a po návratu z války ve Vietnamu vydává knihu fotografií Tulsa. O 12 let později mu vyšla další kniha Teenage Lust a v roce 1992 sbírka Perfect Childhood . Jeho fotografie byly vystavovány v mnoha zemích světa a inspirovaly mnoho dalších umělců.

V roce 1995 natočil svůj první film KIDS z newyorského prostředí, ve kterém hrajou výhradně neherci. Pojednává o příběhu devatenáctiletého chlapce a jeho nezletilých milenek. Film sklidil velký úspěch u kritiky a byl dokonce nominován na Zlatou Palmu. I v Clarkových dalších filmech (Šikana, Feťáci, Ken park) se objevuje téma drog, násilí a sexu a KEN PARK byl nějakou dobu v Austrálii dokonce zakázán. Dosud poslední film je drama DESTRICTED z roku 2006.

Larry Clark navždy zůstane mnoha lidmi nenáviděn, ostatními zase milován, spojován s rebely, drogami, dětskou pornografií a násilím.

Jonáš "jonyyy" Hanáček

Režijní filmografie

Filmy

2018 Marfa Girl 2
2014 The Smell of Us
2012 Marfa Girl
2009 42 One Dream Rush
2006 Best of Chris Isaak (video kompilace)
Destricted
2005 Wassup Rockers
2002 Ken Park
Zuřící proměna (TV film)
2001 Šikana
1998 Feťáci
1995 Kids

Dokumentární

2013 Jonathan

Kameramanská filmografie

Filmy

2002 Ken Park

Herecká filmografie

Filmy

2002 Ken Park
Zuřící proměna (TV film)
2001 Šikana

Dokumentární

2013 Jonathan
2005 Bez režie
2003 Larry Clark, Great American Rebel

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

1997 Tracks (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)