foto

Jason Momoa

  • nar. 1.8.1979 (40 let)
    Honolulu, Hawaii, USA

Biografie

Joseph Jason Namakaeha Momoa, herec havajsko-kavkazského původu, se narodil 1.srpna 1979 v Honolulu na Havaji, ale žil u matky v Norwalku ve státě Iowa. V roce 1998 začal studovat univerzitu na Havaji a byl tam objeven návrhářem Takeem. Tak začala jeho kariéra v modelingu, předváděl například i pro Louise Vuittona. V roce 1999 zvítězil v soutěži Hawaii´s Model Of The Year.

V televizi debutoval jako pravidelný herec v show BAYWATCH:HAWAII, kde potkal svojí partnerku Simone MacKinnon. Jason Momoa se se kromě hraní věnuje i psaní a zajímá se o umění. V roce 2003 se proto přestěhoval do Austrálie, aby zde tyto zájmy rozvíjel. Vystupoval i v uměleckých pořadech v Austrálii a na Havaji. Jeho filmovým debutem byl JOHNSON FAMILY VACATION. Dále se objevil v televizních filmech BAYWATCH:HAWAIIAN WEDDING nebo TEMPTED, televizním seriálu NORTH SHORE a STARGATE:ATLANTIS, kde ztvárnil patrně svou nejznámější postavu, Satedana Ronona Dexe.

23.července 2007 mu jeho partnerka Lisa Bonet porodila dceru Lolu Iolani. V roce 2007 si také nechal ostříhat své dredy, protože jejich váha mu způsobovala bolesti hlavy.

Sandra "sanninka" F.

Herecká filmografie

Filmy

2022 Aquaman 2
2021 Sweet Girl
Zack Snyder's Justice League
2020 Duna
2019 LEGO® příběh 2
2018 Aquaman
Sněžná past
2017 Liga spravedlnosti
Tenkrát v Kalifornii
2016 Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti
Canvas of My Life
Sugar Mountain
The Bad Batch
2014 Cesta do Palomy
Debug
Doupě vlků
2012 Jedna mezi oči
2011 Barbar Conan
2007 Pipeline
2004 Rodinka na tripu
2003 Božská Lily (TV film)
Pobřežní hlídka: Havajská noc (TV film)

TV seriály

2019 See (TV seriál)
Dům osvícení (S01E08)
Levandulová cesta (S01E07)
Hedvábí (S01E06)
další epizody (8)
Simpsonovi (TV seriál)
The Fat Blue Line (S31E03)
2018 Frontier: V kůži nepřítele (TV seriál)
The Sins of the Father (S03E06)
House of the Lord (S03E05)
All for All and None for One (S03E04)
další epizody (6)
2017 Frontier: V kůži nepřítele (TV seriál)
Keetom Takooteeoo Maheekun (The Return of the Wolf) (S02E06)
Cannonball (S02E05)
Mutiny (S02E04)
další epizody (6)
2016 Frontier: V kůži nepřítele (TV seriál)
Šibenice (S01E06)
Učedník (S01E05)
Vlci (S01E04)
další epizody (6)
2015 The Red Road (TV seriál)
Shadow Walker (S02E06)
The Hatching (S02E05)
A Cure (S02E04)
další epizody (6)
2014 The Red Road (TV seriál)
Snaring of the Sun (S01E06)
The Great Snake Battle (S01E05)
The Bad Weapons (S01E04)
další epizody (6)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (9)
2009 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Nepřítel před branami (S05E20)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Totožnost (S05E18)
Nákaza (S05E17)
Geniální řešení (S05E16)
další epizody (25)
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Smrtící spirála (S04E10)
Těžká rozhodnutí (S04E09)
Věštec (S04E08)
další epizody (15)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Hra (S03E15)
Rodneyho povznesení (S03E14)
Bezohledný hrdina (S03E13)
další epizody (20)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Věž (S02E15)
Kritické množství (S02E13)
Povznešení (S02E12)
další epizody (12)
2004 North Shore (TV seriál)
2001 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Rescue Me (S11E22)
Makapu'u Lighthouse (S11E21)
Dead Reckoning (S11E20)
další epizody (8)
2000 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Black Widow (S11E11)
Ties That Bind (S11E10)
Ben (S11E09)
další epizody (18)
1999 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Path of Least Resistance (S10E12)
Bent (S10E11)
Gold from the Deep (S10E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2016 Dawn of the Justice League (TV film)
Heroes Manufactured - a.z.
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2002 HypaSpace (TV seriál)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2014 Cesta do Palomy

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Cesta do Palomy

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
2019 Ellen's Greatest Night of Giveaways (TV pořad)
Oscar 2019 (TV pořad)
The Kelly Clarkson Show (TV pořad)
2011 Thronecast (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(328)