foto

Thomas Jahn

  • nar. 9.7.1965 (54 let)
    Hückelhoven, Západní Německo

Biografie

Thomas Jahn (1965) je scenárista a režisér. Filmem se zabývá od mládí. Jeho celovečerní debut, akční komedie Klepání na nebeskou bránu (Knockin' on Heaven's Door, 1997), se stal nejúspěšnějším německým snímkem roku. Jeho následná filmografie zahrnuje např. snímky Srdce a ledviny (Herz und Nieren, 2001), 80 minut (80 Minutes, 2008), Ztracený samaritán (The Lost Samaritan, 2008) či Boxer (The Boxer, 2009). Režisér se však věnuje převážně TV realizacím, a to zejména seriálové tvorbě.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Nur nicht aufregen! (TV film)
2013 Tatort - Schwarzer Afghane (TV film)
2009 Boxer
2008 Nulová šance
Ztracený svědek
2007 Tatort - Engel der Nacht (TV film)
2005 Sperling und der Fall Wachutka (TV film)
2004 Sperling und die letzte Chance (TV film)
2001 Auf Herz und Nieren
1998 Herzbeben - Die Nacht, die alles veränderte (TV film)
Kai Rabe gegen die Vatikankiller
1997 Klepání na nebeskou bránu

TV seriály

2017 Professor T. (TV seriál)
Tamara (S01E04)
Mord im Hotel (S01E03)
Die Abrechnung (S01E02)
další epizody (4)
Einsteinovy záhady (TV seriál)
E.M.P. (S01E11)
Magnetismus (S01E10)
Thermodynamik (S01E09)
další epizody (10)
2015 Einsteinovy záhady (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 Heiter bis tödlich - Akte Ex (TV seriál)
Letzte Spur Berlin (TV seriál)
2011 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Der Tote an der Elbe (E14)
2010 Kriminalista (TV seriál)
Výslech (S05E04)
Vina a trest (S05E03)
Stíny minulosti (S05E01)
2009 Kriminalista (TV seriál)
Beze stopy (S04E03)
Dobrý samaritán (S04E02)
Doznání (S04E01)
2007 Kriminalista (TV seriál)
Volný pád (S02E03)
Temné tajemství (S02E02)
Cesta ke dnu (S02E01)
2006 Da kommt Kalle (TV seriál)
Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
2005 Tlusťoch (TV seriál)
Sny jižních moří (S01E13)
Cena cti (S01E12)
Malé ryby (S01E11)
další epizody (7)
1996 Sperling (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Nur nicht aufregen! (TV film)
2013 Tatort - Schwarzer Afghane (TV film)

TV seriály

2017 Professor T. (TV seriál)
Tamara (S01E04)
Mord im Hotel (S01E03)
Die Abrechnung (S01E02)
další epizody (4)
Einsteinovy záhady (TV seriál)
E.M.P. (S01E11)
Magnetismus (S01E10)
Thermodynamik (S01E09)
další epizody (10)
2012 Heiter bis tödlich - Akte Ex (TV seriál)
Letzte Spur Berlin (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Skladatelská filmografie

TV seriály

1996 Sperling (TV seriál)

Host

TV pořady

1972 Denkste!? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce