foto

Brooke Burns

  • nar. 16.3.1978 (41 let)
    Dallas, Texas, USA

Biografie

Brooke Elizabeth Burns se narodila v texaském Dallasu. Její matka Betsy byla ženou v domácnosti, otec Brad Thomas pracoval ve zdravotnictví. Již od dětství se věnovala baletu – celkem 12 let. V 15 letech se začala věnovat modelingu poté, co si poranila koleno při lyžování. V 16 letech se její rodina přestěhovala do Evropy, kde Brooke žila postupně v Paříži, Miláně a v Německu.

Její televizní kariéra začala na konci 90. let, kdy ji producenti seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA obsadili do role záchranářky Jessie Owensové. Postavu Jessie hrála Brooke v letech 1998 – 2001. Po úspěchu v POBŘEZNÍ HLÍDCE na sebe nabídky na účinkování v dašlích seriálech nenechaly dlouho čekat. Do konce 9. let se tak Brooke objevila ještě v komediálním seriálu z prostředí redakce módního časopisu TŘEBA MĚ SEŽER, jako Jane Higgin v komediálním seriálu z právnického prostředí ALLY MCBEALOVÁ, v akčním fantasy seriálu MORTAL KOMBAT nebo v dobrodružném seriálu CONAN.

Seriálové nabídky se ale hrnuly i po roce 2000. V roce 2001 přišla nabídka na roli v seriálu DETEKTIV NERO WOLFE, o tři roky později získala Brooke hlavní roli v soap opeře NORTH SHORE z prostředí havajského luxusního hotelu a v roce 2006 si zahrála jednu z vedlejších rolí v seriálu z prostředí televizního zpravodajství PEPPER DENNIS. V tomto seriálu hrála postavu Kathy Dinkle. Přestože je Brooke především seriálovou herečkou, objevila se i v několika filmech. V roce 2001 si zahrála po boku Gwyneth Paltrow v romantické komedii TĚŽCE ZAMILOVÁN a v roce 2007 získala hlavní roli v mysteriózním thrilleru TIME AND AGAIN. V tomto filmu hraje mladou moderní ženu Anne, která při autonehodě přišla o manžela i dceru, ale shodou náhod objeví v domě tajemnou hudební skříňku, která ji při každém jejím otevření umožní vrátit se o kousek do minulosti. V současnosti Brooke pracuje na natáčení rodinného komediálního dramatu MISTRESSES.

Na přelomu let 2003 a 2004 chodila Brooke s hercem Brucem Willisem. Dokonce se spolu zasnoubili, ale po deseti měsících vztahu se rozešli kvůli rozdílným přístupům k udržování vztahu na dálku. V prosinci 1999 se provdala za Juliana McMahona, ale ani tento vztah neskončil dobře a v roce 2001 se rozvedli. V červnu 2000 se jim ale narodila dcera Madison Elizabeth.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Christmas Connection (TV film)
Eat, Drink & Be Buried: A Gourmet Detective Mystery (TV film)
2015 The Gourmet Detective (TV film)
The Gourmet Detective: A Healthy Place to Die (TV film)
2014 Jak roste naděje
2013 Sister's Revenge, A (TV film)
2012 Družička v utajení (TV film)
Vánoce s Hvězdou (TV film)
2011 Borderline Murder (TV film)
Fixing Pete (TV film)
2010 Titanic II
2009 Dancing Trees
Mistresses (TV film)
2008 Běsnící peklo (TV film)
Most Wonderful Time of the Year, The (TV film)
The Art of Travel
2007 Podvedený osud (TV film)
Urban Decay
2006 Odměna za vraždu (TV film)
2005 Modelky na zabití
Spolubydlící 2
The Salon
2001 Těžce zamilován

TV seriály

2015 Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do recyklované kinematografie (S06E08)
2010 Melrose Place (TV seriál)
Stoner Canyon (E14)
2009 Melrose Place (TV seriál)
San Vicente (E12)
June (E11)
Cahuenga (E10)
další epizody (7)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Napadrť (S07E21)
2008 Miss Guided (TV seriál)
2006 Modern Men (TV seriál)
Pepper Dennis (TV seriál)
2004 North Shore (TV seriál)
2003 Rock Me, Baby (TV seriál)
2002 She Spies (TV seriál)
2001 Muži, ženy a psi (TV seriál)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
1998 Na život a na smrt (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Drsný vtip (S01E09)
Jsou určité hranice (S01E08)
Změna přístupu (S01E07)
další epizody (4)
Conan (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

Hudební videoklipy

2012 Nickelback - Trying Not to Love You (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2010 Celebrity Close Calls (TV pořad)
2009 2009 Game Show Awards (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Módní policie (TV pořad)
2001 Faktor strachu (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)